Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Ο μυθικός Τζόκοβιτς αντίπαλος του Τσιτσιπά!

 Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

Σε έναν αγώνα με ρεσιτάλ τένις και συγκλονιστικές στιγμές, ο Νόβακ Τζόκοβιτς υπέταξε τον «βασιλιά» του χώματος, Ράφα Ναδάλ και περιμένει τον Τσιτσιπά.

Ο μυθικός Τζόκοβιτς αντίπαλος του Τσιτσιπά! | tovima.gr

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που διήρκησε 4 ώρες και 11 λεπτά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε με ανατροπή 3-1 σετ (3-6, 6-3, 7-6 [4], 6-2) τον «βασιλιά» του χώματος, Ράφαελ Ναδάλ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Ρολάν Γκαρός, όπου θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά!

Τεράστια νίκη για τον Σέρβο, που πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του στο χώμα και κατάφερε να αποκλείσει τον σπουδαίο Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Τζόκοβιτς, Νο.1 στον κόσμο, πέρασε στον τελικό του χωμάτινου γκραντ σλαμ, όπου την Κυριακή (13/6) θα κοντραριστεί με τον Στέφανο Τσιτσιπά με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το έργο του Νόβακ δεν ήταν εύκολο στο αποψινό παιχνίδι. Εγινε ακόμα δυσκολότερο όταν ο Ράφα προηγήθηκε με 1-0 σετ. Ο Ισπανός μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και πετυχαίνοντας διπλό μπρέικ βρέθηκε στο 5-0. Ο Σέρβος μείωσε σε 5-3, αλλά ο Ράφα παρέμεινε ψύχραιμος και με 6-3 έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Τζόκοβιτς μπήκε αποφασισμένος να παλέψει και να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Σέρβος έκανε μπρέικ και βρέθηκε στο 2-0, αλλά ο Ναδάλ απάντησε με το ίδιο νόμισμα για το 2-2. Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως, έκανε νέο μπρέικ και έφτασε στο 4-2, με τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο λίγο αργότερα να κάνει το 6-3 και το 1-1 στα σετ.

Στο τρίτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 2-2. Ο Τζόκοβιτς στο πέμπτο γκέιμ έκανε το 3-2, αλλά ο Ναδάλ απάντησε με μπρέικ μπακ για το 3-3. Ο Σέρβος ωστόσο με νέο μπρέικ στο 7ο γκέιμ βρέθηκε μπροστά με 4-3 και λίγο αργότερα με 5-3. Ο Ισπανό όμως δεν τα παράτησε. Μείωσε σε 5-4 και στη συνέχεια με μπρέικ ισοφάρισε σε 5-5. Το σετ οδηγηθηκε στο τάιμ μπρέικ, οπου ο Νόβακ αποδείχθηκε ψυχραιμότερος και με 7-4 έκανε το 2-1 στα σετ.

Στο τέταρτο σετ ο Ναδάλ ξεκίνησε με μπρέικ και προηγήθηκε με 2-0, αλλά σε εκείνο το σημείο… σταμάτησε να παίζει, με τον Τζόκοβιτς να παίρνει έξι σερί γκέιμ και να φτάνει στο 6-2 και στη νίκη με 3-1 σετ. Μια σπουδαία νίκη για τον Σέρβο, ο οποίος στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου