Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής Γεώργιος Καντώνης στον «Ε.Κ.»

 Τετάρτη, 2 Ιουνίου, 2021

Του Θεοδώρου Καλμούκου   

Εθνικός Κήρυξ

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, Γεώργιος Καντώνης.Φωτογραφία: HCHC

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο παραιτηθείς πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, Γεώργιος Καντώνης, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» διαψεύδει τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει από το χώρο της Σχολής, από ιερείς αλλά και λαϊκούς της περιοχής του Τέξας όπου είχε πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο ποιμαντορική επίσκεψη ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ακόμα και από το Φανάρι, ότι ανακάλεσε την παραίτησή του, την οποία αποκάλυψε την Τετάρτη 25 Μαΐου ο «Ε.Κ.» σε αμφότερες τις εκδόσεις του, Ελληνιστί και Αγγλιστί.

Ο κ. Καντώνης είπε πως «το γράμμα της παραίτησής μου δεν έχει ανακληθεί», ενώ όταν τον ρωτήσαμε εάν σκέπτεται να την ανακαλέσει, είπε πως «θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση που πιθανόν να έχω με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο γύρω από τα σχετιζόμενα θέματα. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση».

Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:

«Εθνικός Κήρυξ»: Ο «Ε.Κ.» έχει πληροφορηθεί ότι έχετε ανακαλέσει την παραίτησή σας. Σας παρακαλώ μπορείτε να πληροφορήσετε την Εκκλησία και την Ομογένεια τι συμβαίνει;

Γεώργιος Καντώνης: Η επιστολή της παραίτησής μου δεν έχει ανακληθεί.

«Ε.Κ.»: Σκέπτεσθε να την ανακαλέσετε;

Γ. Καντώνης: Θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση που πιθανόν να έχω με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο γύρω από τα σχετιζόμενα θέματα. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση. Ωστόσο, προσβλέπω να συνομιλήσω με τον Σεβασμιώτατο.

«Ε.Κ.»: Πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε με τον Αρχιεπίσκοπο;

Γ. Καντώνης: Η τελευταία προσωπική συνομιλία που είχα με τον Σεβασμιώτατο ήταν την Πέμπτη της περασμένης εβδομάδας (21 Μαΐου) και φυσικά κατά την τηλεδιάσκεψη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου την Τρίτη 25 Μαΐου.

«Ε.Κ.»: Ενημερώσατε τον Αρχιεπίσκοπο εκ των προτέρων πως σκεπτόσαστε να υποβάλλετε την παραίτησή σας;

Γ. Καντώνης: Κατά τη συνάντηση που είχα μαζί του στην Αρχιεπισκοπή την Πέμπτη 21 Μαΐου τον πληροφόρησα περί αυτού και υπέβαλα την παραίτησή μου γραπτώς την Τρίτη 25 Μαΐου.

«Ε.Κ.»: Κατάλαβα καλά πως είχατε πάει στην Αρχιεπισκοπή την Πέμπτη 21 Μαΐου να του μιλήσετε και να του πείτε ότι σκεπτόσασταν να υποβάλλετε την παραίτηση σας;

Γ. Καντώνης: Δεν πήγα με αυτή την πρόθεση κι αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσω, αλλά καθώς προχώρησε η συζήτηση αισθάνθηκα ότι δεν είχα άλλη επιλογή.

«Ε.Κ.»: Θα μας λέγατε τους λόγους της παραίτησής σας;

Γ. Καντώνης: Νομίζω πως τους έχετε αναφέρει πολύ καλά στο πρωταρχικό σας άρθρο, πως είχαν να κάνουν με θέματα διοίκησης και τον προβληματισμό μου γύρω από τη διοίκηση όπως σχετίζεται με τις ευθύνες της Εφορείας, τις ευθύνες ως πρόεδρος όπως σχετίζονται με τις απαιτήσεις για την ακαδημαϊκή αναγνώριση, και σ’ αυτή τη φάση δεν θέλω να πω τίποτε περισσότερο.

 «Ε.Κ.»: Αντιλαμβάνομαι ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχετε συνεδρίαση με τις ακαδημαϊκές Αρχές.

Γ. Καντώνης: Στις 7 Ιουνίου έχω συνάντηση με το NECHE (New England Commission of Higher Education) η οποία έχει προγραμματισθεί πριν από εβδομάδες. Πρόκειται για μία κανονική συνέχεια (follow up) της συνεδρίασης, η οποία έγινε τότε που απαλλαχθήκαμε από τη δοκιμαστική επιτήρηση (probation). Είναι μία κανονική συνεδρίαση διαδικασίας.

«Ε.Κ.»: Θα πείτε στις ακαδημαϊκές Αρχές ότι έχετε υποβάλλει την παραίτησή σας;

Γ. Καντώνης: Πρέπει να είμαι διαφανής (transparent) με την κατάστασή μου για την οποία ελπίζω να έχει βρεθεί μία λύση μέχρι τότε.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου