Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Ουγκάντα: Η πληρωμή ναύλου των ταξί με σεξ απειλεί την μάχη κατά του AIDS

 Δευτέρα, 7 Ιουνίου, 2021

«Οι κυρίες αρνούνται σκοπίμως και μας προσφέρουν μια σεξουαλική συμφωνία».

ISAAC KASAMANI VIA AFP VIA GETTY IMAGES
sdv

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι αναβάτες μοτοσυκλετών ταξί της Ουγκάντα, απειλούν να θέσουν σε κίνδυνο την μάχη της χώρας κατά του AIDS, λόγω της επικίνδυνης σεξουαλικής συμπεριφοράς τους, συμπεριλαμβανομένου του σεξ με τους πελάτες αντί πληρωμής του ναύλου. Η συγκεκριμένη δουλειά ανδοκρατείται και είναι γνωστή ως boda boda.

Σε δείγμα 281 ανδρών, το 12% παραδέχτηκε ότι έχει σεξουαλική επαφή με πελάτες που δεν κατάφεραν να πληρώσουν το ναύλο.Το 65,7% ανέφερε ότι έκανε σεξ με περισσότερους από έναν συντρόφους τους τελευταίους 12 μήνες. Το 23% είχε πολλαπλούς την ίδια περίοδο, με το 57,1% να αναφέρει ότι δεν χρησιμοποίησε προφυλακτικό καθόλου τους τελευταίους έξι μήνες πριν από την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Εκπαίδευσης και Εξωτερικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Makerere (CEES).

«Η συνεύρεση με πολλούς συντρόφους αποτελεί σεξουαλική συμπεριφορά υψηλού κινδύνου, ειδικά εάν δεν χρησιμοποιείται προφυλακτικό. Οδηγεί σε σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες όπως ο ιός HIV και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες», δήλωσε η ερευνητής του CEES, Λίλιαν Εμπαμπάζι, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης. «Δείχνει την ανάγκη να εκπαιδεύσουμε τους νέους της Ουγκάντας να κατανοήσουν τι σημαίνει επικίνδυνη και ανεύθυνη σεξουαλική συμπεριφορά».

Στον αντίποδα οι αναβάτες των ταξί χαρακτηρίζουν το σεξ με τους πελάτες ως μέρος των κινδύνων του επαγγέλματος, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι πελάτισσες εσκεμμένα δεν πληρώνουν τον ναύλο.

«Τι περιμένεις να κάνω με μια πελάτισσα που δεν μπορεί να πληρώσει και σε αντάλλαγμα μου προσφέρει σεξ», δήλωσε ο Πάτρικ, ένας αναβάτης boda boda στο Καγιαλιουατζάλα. «Δεν μπορώ απλώς να την αφήσω να φύγει. Φυσικά και θα κάνω σεξ μαζί της σε αντάλλαγμα».

«Μερικές από αυτές τις πελάτισσες είναι απλά πεισματάρες και μας προκαλούν. Οι κυρίες αρνούνται σκοπίμως να πληρώσουν και μας προσφέρουν μια σεξουαλική συμφωνία. Αν μας ενδιαφέρει, τότε ακολουθούμε» είπε ο Τζόζεφ.

Να σημειωθεί ότι το ποσοστό εξάπλωσης του ιού HIV ανέρχεται σε 5,6% γι′ αυτό όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Καταπολέμησης του AIDS της Ουγκάντα, Ντάνιελ Μπαγιαμπακάμα, «Η έρευνα έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι αν δεν δούμε τον χώρο των boda boda ως βασική προτεραιότητα, τότε τα νούμερα θα αυξηθούν σε βαθμό που θα είναι ένα πραγματικό σοκ».

Πηγή: The Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου