Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Φιλικό 2-1 της Ελλάδας επί της Νορβηγίας

  Δευτέρα, 7 Ιουνίου, 2021



Ελληνικά πανηγύρια για το 2-0 του Ανδρούτσου. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση.  


Ενα ακόμα πετυχημένο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας για την Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου. Μετά το 1-1 με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες ήρθε η νίκη με 2-1 επί της Νορβηγίας στο «Ροσαλέδα» της Μάλαγα, στην προετοιμασία της εν όψει της επανέναρξης των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, τον Σεπτέμβριο.

Η «γαλανόλευκη» ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, όταν οι διεθνείς είχαν τον έλεγχο του αγώνα, μείωσαν στο ελάχιστο την... τροφοδοσία του Χάαλαντ, έδειξαν ομαδικό πνεύμα σε άμυνα κι επίθεση, κίνηση με την μπάλα αλλά και στο χώρο, είχαν καλά τρεξίματα και κυρίως, αποτελεσματικότητα. Ενα ακόμα θετικό στοιχείο της Εθνικής ήταν το βάθος και το ταλέντο που έχουν οι παίκτες της, ιδίως απέναντι σε τέτοιας δυναμικότητας ομάδες, όπως η Νορβηγία, ενώ στο πρόσωπο του Θανάση Ανδρούτσου δείχνει πως μπορεί να βρει τον δεξιό φουλ μπακ που αναζητούσε.

Η Ελλάδα επέτρεψε μόλις δύο τελικές στους Σκανδιναβούς στα πρώτα 45 λεπτά κι εκείνες όχι με αξιώσεις, την ώρα που οι επισκέψεις της στην περιοχή του Χάνσεν ήταν «δηλητήριο». Στο 13ο λεπτό ο Δημήτρης Πέλκας έβγαλε μια κάθετη πάσα μεγάλης κλάσης στην πλάτη της νορβηγικής άμυνας κι ο Γιώργος Μασούρας με μια επαφή κι έξοχο τελείωμα άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το δεύτερο τέρμα του στα «γαλανόλευκα».

Οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Θανάση Ανδρούτσου, για το παρθενικό γκολ στην Εθνική ομάδα, μόλις στην τρίτη συμμετοχή του: ο Πέλκας σέντραρε από δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Τσιμίκα αριστερά που έκανε το συρτό γύρισμα στο ύψος του πέναλτι και ο Ανδρούτσος, που είχε κάνει διαγώνια κίνηση μπαίνοντας στην περιοχή, διπλασίασε.

Οι αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο δεν βοήθησαν την ελληνική ομάδα, καθώς οι νεοεισελθόντες μπορεί να είχαν «φρέσκα πόδια» αλλά δεν μπήκαν στο πνεύμα του παιχνιδιού. 

Η Νορβηγία κράτησε την μπάλα αλλά δεν μπορούσε να κάνει φάσεις και η μείωση του σκορ προήλθε από «στημένη» φάση, όταν σε εκτέλεση κόρνερ από δεξιά ο στόπερ Στράντμπεργκ νίκησε εύκολα τον Τζόλη, που δεν μπήκε καν στον κόπο να τον ενοχλήσει και με κεφαλιά μείωσε σε 1-2, στο 64ο λεπτό.

Αυτή, ουσιαστικά, ήταν και η μοναδική απειλή για την ελληνική εστία στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο θα έχει να θυμάται μόνο την αποτελεσματική ανασταλτική λειτουργία της και την καθήλωση του σταρ της Ντόρτμουντ Ερλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος έμεινε απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα...

Απλή παρουσία στο φύλλο αγώνα ο Δανός διαιτητής Γιάκομπ Κέλετ.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ (Στόλε Σολμπάκεν): Χάνσεν, Γκρέγκερσεν, Στράντμπεργκ, Αγιερ (88’ Ολσεν), Μέλινγκ (69’ Μπιόρκαν), Μίντσο (46’ Σόρλοτ), Μπεργκ (69’ Ορνες), Θόρσμπι (46’ Θόρστβεντ), Εντεγκααρντ, Ζακάριασεν (46’ Ρίερσον), Χάαλαντ. 

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (90’+4 Μπακάκης), Μαυροπάνος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Γαλανόπουλος (57’ Ζέκα), Μπουχαλάκης (75’ Σιώπης), Μάνταλος (57’ Μπακασέτας), Μασούρας (58’ Τζιόλης), Πέλκας (75’ Παυλίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου