Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Μέχρι 10.000 Ιάπωνες θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

 Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Η απόφαση ελήφθη παρά τις ανησυχίες. Απαγορεύτηκαν οι θεατές από το εξωτερικό.

KIM KYUNG-HOON VIA REUTERS

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι το ανώτατο όριο των θεατών που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες για κάθε χώρο διεξαγωγής, είναι 10.000. Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες ημέρες αφότου οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι η διεξαγωγή της διοργάνωσης χωρίς φιλάθλους ήταν η λιγότερο επικίνδυνη επιλογή κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Η απόφαση, η οποία ήταν και η αναμενόμενη μετά από δηλώσεις των διοργανωτών και των ιατρικών συμβούλων της κυβέρνησης, υπογραμμίζει την προσπάθεια της Ιαπωνίας να διοργανώσει το αθλητικό υπερθέαμα των πολλών δισ. δολαρίων παρά την αντίθεση του κοινού και τη βαθιά ανησυχία για την επανεμφάνιση των κρουσμάτων. 

Η Ιαπωνία έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό τα μεγάλα κύματα της πανδημίας του κορονοϊού που έχουν καταστρέψει άλλες χώρες, αλλά ο εμβολιασμός προχωράει αργά και το ιατρικό σύστημα έχει φτάσει στα όριά του σε ορισμένα μέρη.

Το όριο για τους Αγώνες, που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, «θα οριστεί στο 50% της χωρητικότητας των σταδίων, με ανώτατο όριο τα 10.000 άτομα», ανέφεραν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.

Το όριο αυτό θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω μετά τις 12 Ιουλίου, με βάση τις διατάξεις οποιασδήποτε κατάστασης έκτακτης ανάγκης ή άλλων μέτρων για την πανδημία, πρόσθεσαν.

Η πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι έβλεπε ένα ανώτατο όριο 10.000 ατόμων ανά χώρο διεξαγωγής. Οι θεατές από το εξωτερικό έχουν ήδη απαγορευτεί.

Το ανώτατο όριο προέκυψε μετά από πενταμερείς συνομιλίες μεταξύ των διοργανωτών του Τόκιο 2020, της ιαπωνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης της πρωτεύουσας, του Τόκιο, και των διεθνών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών επιτροπών.

Πριν από τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ δήλωσε ότι το ποσοστό εμβολιασμού των αθλητών και των αξιωματούχων που διαμένουν στο Ολυμπιακό χωριό είναι πλέον «πολύ πάνω από 80%», ξεπερνώντας τις αρχικές προσδοκίες της ΔΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου