Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Το κουβάρι των δολοφονιών του Ντίμη Κορφιάτη και της συζύγου του ξετυλίγει η ΕΛ.ΑΣ. – Εμπλέκονται 10 άτομα

  Πέμπτη, 10 Ιουνίου, 2021

Δέκα άτομα εμπλέκονται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην υπόθεση δολοφονίας 37χρονης γυναίκας, που διαπράχθηκε στις 9 Ιουνίου 2020, στη Λιθακιά Ζακύνθου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 53χρονου συζύγου της, την ώρα που επέβαιναν σε μηχανή.

Σημειώνεται, ότι ο 53χρονος δολοφονήθηκε, πριν από ένα μήνα, στη Ζάκυνθο.

Μεταξύ των κατηγορούμενων είναι απότακτος αστυνομικός και σωματοφύλακας εφοπλιστή. Σε βάρος του εφοπλιστή εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σήμερα, από τον εισαγγελέα Ζακύνθου, για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Όπως έγινε γνωστό, στον εφοπλιστή ανήκε το αυτοκίνητο και το φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την μετάβασή τους στη Ζάκυνθο, αλλά και τη διαφυγή τους μετά το έγκλημα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, πέντε από τους δράστες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ένας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και τέσσερις για συνέργεια σε αυτές τις πράξεις. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, υπήρξε συνεργασία του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε προχθές (Δευτέρα), σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εντοπίστηκαν οι έξι από τους δράστες, ενώ ένας ακόμα εμφανίστηκε με δική του πρωτοβουλία. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βραδινές ώρες της 4ης και 5ης Ιουνίου 2020, δύο από τους συλληφθέντες, ο ένας 38 ετών και ο δεύτερος 36, κανόνισαν και πραγματοποίησαν τη μεταφορά του φουσκωτού σκάφους, ιδιοκτησίας 44χρονου κατηγορουμένου, μη συλληφθέντα, από την Αθήνα στην Ηλεία.

Σε εκείνο το σημείο, το σκάφος παρελήφθη από 63χρονο συλληφθέντα -που είναι φυλακισμένος σήμερα- και με τη βοήθεια 50χρονου συλληφθέντα, το έκρυψε σε αποθήκη ξυλείας ιδιοκτησίας του τελευταίου. Το σκάφος παρέμεινε κρυμμένο στο σημείο έως και τις 8 Ιουνίου 2020. Βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, δύο από τους συλληφθέντες, πήγαν από την Αθήνα στην Ηλεία, όπου σε αποθήκη-ξυλουργείο συναντήθηκαν με τον 63χρονο και τον 60χρονο ιδιοκτήτη της αποθήκης, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Αμέσως μετά, οικείο πρόσωπο του 60χρονου μετέφερε το σκάφος με φορτηγό όχημα, από την αποθήκη σε λιμάνι μικρών σκαφών, σε παράκτια περιοχή της Ηλείας. Την ίδια μέρα (8 Ιουνίου 2020), δύο από τους συλληφθέντες, 38 και 39 ετών, πήγαν με το σκάφος στη Ζάκυνθο. Εκεί τους περίμεναν δύο από τους κατηγορούμενους και μια 27χρονη, που δεν έχει συλληφθεί, με τους οποίους ενώθηκαν σε ομάδα και αναζήτησαν το 53χρονο θύμα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά την ανθρωποκτονία, ο 38χρονος και ο 39χρονος, με τη βοήθεια συνεργών τους, εγκατέλειψαν σε άγνωστο σημείο τη μοτοσικλέτα, επιβιβάστηκαν στο ίδιο φουσκωτό σκάφος και διέφυγαν από τη Ζάκυνθο.

Την επόμενη ημέρα (10 Ιουνίου 2020) ο 35χρονος συλληφθείς πήγε σε λιμάνι της Ζακύνθου, όπου καθάρισε το σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε στις 11 Ιουνίου 2020 και κατασχέθηκε.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος των δραστών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, πλην του ενός εκ των κατηγορουμένων, που είναι φυλακισμένος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι έξι από τους κατηγορουμένους έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν την Αστυνομία για διάφορα αδικήματα, όπως για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, απειλή, εξύβριση, σωματικές βλάβες, πλαστογραφία, τοκογλυφία, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου