Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Δανία – Φινλανδία 0-1: Ήττα χωρίς Έρικσεν για τους Δανούς

Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Στους άλλους αγώνες:  Ουαλία - Ελβετία 1 - 1,  Βέλγιο - Ρωσία 3 - 0

Στον απόηχο του τρομακτικού περιστατικού με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Έρικσεν, η Δανία δεν κατάφερε να ανταπεξέρθει και ηττήθηκε απ’ τη Φινλανδία (0-1) στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου του Euro 2020.

Σε ένα παιχνίδι που επισκιάστηκε από την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγωνιστικό χώρο του “Πάρκεν“, η Φινλανδία επικράτησε με 1-0 της Δανίας στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου του Euro 2020 και πήρε την πρώτη νίκη της σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Γιόελ Πογιάνπαλο, έπειτα από την επανέναρξη του αγώνα που είχε διακοπή για σχεδόν 1,5 ώρες, μέχρι να διαπιστωθεί ότι ο Δανός μέσος της Ίντερ δεν κινδυνεύει και αφότου επικοινώνησε με τους συμπαίκτες του.

Ο αγώνας άρχισε ξανά από το 41ο λεπτό και έληξε με ένα αποτέλεσμα που σε αγωνιστικό επίπεδο βάζει “φωτιά” στον όμιλο που περιλαμβάνει και Βέλγιο, Ρωσία.

Όλα άρχισαν ιδανικά και σε πολύ καλό κλίμα στην Κοπεγχάγη, με αρκετούς από τους περίπου 16.000 Δανούς και Φινλανδούς φιλάθλους στις κερκίδες να κάθονται δίπλα δίπλα. Ο αγώνας ήταν άκρως μονόπλευρος, με τους Δανούς να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να έχουν κλείσει τους αντιπάλους τους στην περιοχή τους.

Οι 5 αμυντικοί των Φινλανδών, συν τον Τιμ Σπαρβ που επέστρεφε στα στόπερ, γέμιζαν την περιοχή τους κι έτσι οι τύποις αλλά και ουσιαστικά γηπεδούχοι είχαν ως μοναδική επιλογή απειλής μακρινά σουτ ή ψηλές μπαλιές. Ο Λούκας Χραντέτσκι αποσόβησε κάθε κίνδυνο και όλα έδειχναν ότι θα κρατούσε μέχρι το ημίχρονο, όταν συνέβη το αδιανόητο.

Ο Έρικσεν κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο, κοντά στη γραμμή του πλαγίου άουτ, χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι ή να μαρκάρεται από αντίπαλο. Ο Σίμον Κιερ έγινε ο πρώτος που αντιλήφθηκε ότι συνέβη κάτι σοβαρό και έτρεξε προς το συμπαίκτη του, όσο ο Έρικσεν βρισκόταν αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο.

Μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου έγινε κατανοητή η σοβαρότητα της κατάστασης, με τους παίκτες των δύο ομάδων και τον διαιτητή να καλούν τους γιατρούς. Όπως αποδείχθηκε, η τάχιστη κινητοποίηση όλων ήταν αυτή που έσωσε τη ζωή του Έρικσεν και έστω και με καθυστέρηση περίπου 1,5 ώρας, το παιχνίδι άρχισε ξανά.

Τα εναπομείναντα 4 λεπτά του 1ου ημιχρόνου και τα 5 των καθυστερήσεων κύλησαν με τις δύο ομάδες και τους φιλάθλους “μουδιασμένες”. Στο 2ο μέρος οι παίκτες έδειχναν πιο αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω τους όλα όσα συνέβησαν και να παίξουν το ημίχρονο με όσο το δυνατόν το μυαλό τους στο χορτάρι.

Μόνο μία ομάδα τα κατάφερε, αφού ήταν φυσιολογικό οι Δανοί παίκτες να επηρεαστούν. Παρότι είχαν ξανά την υπεροχή, σε μία από τις σπάνιες επιθέσεις των Φινλανδών, ο Πογιάνπαλο έμεινε αμαρκάριστος και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ήταν το πρώτο γκολ της Φινλανδίας σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Η Δανία πίεσε για την ισοφάριση και παραλίγο να τα καταφέρει, όταν στο 73′ κέρδισε πέναλτι. Ο μόνιμος εκτελεστής τέτοιων φάσεων, ο Έρικσεν, δεν μπορούσε να βοηθήσει αυτήν τη φορά και την εκτέλεση ανέλαβε ο Πιερ Χιέιμπιεργκ, ο οποίος έκανε κακό σουτ που μπλόκαρε ο Χραντέτσκι.

Όσο κι αν πίεσε η Δανία στη συνέχεια, το μόνο που κατάφερε ήταν μισές ευκαιρίες, που απλά αύξαναν την αγωνία. Οι Φινλανδοί άντεξαν και το 1-0 υπέρ τους παρέμεινε μέχρι τέλους.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Βας (76′ Στρίγκερ Λάρσεν), Κιερ (63′ Βέστεργκααρντ), Κρίστενσεν, Μάλε, Ντιλέινι (76′ Κορνέλιους), Χιέιμπιεργκ, Έρικσεν (41′ Γένσεν), Πόουλσεν, Βιντ (63′ Όλσεν), Μπρέθγουεϊτ

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι, Ραϊτάλα (90′ Βάισανεν), Αραγιούρι, Ο’ Σόνεσι, Ούρονονεν, Λουντ, Καμαρά, Σπαρβ (78′ Σίλερ), Τόιβιο, Πογιάνπαλο (84′ Πογιάνπαλο), Πούκι (76′ Κάουκο)

Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου