Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Καθημερινά μαθαίνουμε... αλλά υπάρχει πρόβλημα... τέλος τα "κορόϊδα"

Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2024

Του Βασίλη Καυκά


Πριν δύο εβδομάδες για αρκετές ημέρες διέθεσα το χρόνο μου και παρακολούθησα το Συνέδριο (10 ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ) στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βοστώνη, και εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στους συντελεστές.  Αρκετές φορές έπιασα τον εαυτό μου να μαθαίνει.  

Εξ άλλου στη ζωή καθημερινά μαθαίνουμε. 

Είδα με ενδιαφέρον την γνώση των ακαδημαϊκών και την αγωνία τους για την Ελληνική Γλώσσα, εκτός αλλά και εντός Ελλάδος, αφού πολλές φορές ακούγονται μαργαριτάρια και “αγγλικούρες” ακόμα και εντός της Ελληνικής Βουλής!

Αλλά ενώ πολλοί προσπάθησαν να είναι politicly correct (sic) και να «χαϊδεύουν» τα προβλήματα, ίσως φοβούμενοι για την όποια θέση κατέχουν.  Ο κ. Θεόδωρος Καλμούκος από τον Εθνικό Κήρυκα, τα είπε έξω από τα δόντια.  Βέβαια δεν είμαι εγώ που θα μπορούσα να είμαι ο «συνήγορος» του κ. Καλμούκου αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται συνήγορο.  Πολλά από αυτά που είπε έχω βιώσει στα 48 μου χρόνια στις ΗΠΑ, βάζοντας το χέρι στη τσέπη και να διαθέτω το χρόνο μου, ως Εθελοντής, Εργάτης του Ελληνισμού, στην υποστήριξη της Ελλάδας σε κάθε τομέα.

Εξ άλλου είμαστε εμείς που με το συνάλλαγμα, με τις διακοπές και επενδύσεις στην Ελλάδα κάνουμε τι διαφορά.  

Είμαστε «οι καλύτεροι Έλληνες» όπως είπε ο αείμνηστος πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης!  Αφού τρέξαμε αρκετές φορές στον ΟΗΕ, στο Λευκό Οίκο, με τις σημαίες μας, να ζητάμε από τους ηγέτες των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ελλάδα.  Που μαζέψαμε υπογραφές για το 7 προς 10, για την Κύπρο, για την Ελλάδα, και είμαστε υπερήφανοι.

Είμαστε εμείς που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας εδώ στις ΗΠΑ να έχουν Ελληνική Ταυτότητα, να είναι καλοί και σωστοί άνθρωποι.  Είμαστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας.  Αυτό το αναγνωρίζουν οι σημερινοί ηγέτες της Ελλάδας;  Η γνώμη μου είναι ΟΧΙ.  Αφού κοιτάζουν για δις σε οπλικά συστήματα (αεροπλάνα, φρεγάτες…) αλλά για την Παιδεία και την Ομογένεια, ΤΙΠΟΤΑ.  Η φτωχή Ελλάδα λένε!

Αδιάφοροι πολιτικοί, αδιάφοροι αξιωματούχοι και αντιπρόσωποι “περαστικοί” με  ενδιαφέρον να εμπλουτίσουν το δικό τους βιογραφικό και γνωριμίες για τωρινό ή μελλοντικό "προσωπικό κέρδος", όποιο κέρδος!

Από τους συνέδρους στο Θερινό Πανεπιστήμιο με πλησίασαν αρκετοί για να τους βοηθήσω να έρθουν να εργαστούν στις ΗΠΑ!  Η Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Μόνο με ελάχιστες σποραδικές δωρεές κάποιον πλουσίων και ενδιαφέρον μηδαμινό για την ΠΑΙΔΕΙΑ και την ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ από την ίδια την Ελλάδα, ο Ελληνισμός θα χαθεί!  Άραγε τα γράφουν αυτά στις εκθέσεις τους... οι περαστικοί;

Χρειάζεται στρατηγική πολιτική και επένδυση για την Ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ.  Γιατί, έτσι όπως πάμε, είναι θέμα χρόνου, που η Ομογένεια θα σβήσει. 

Και όμως, δεν είναι η ψήφος που δίνει τελευταία η Ελλάδα σε εμάς τους Μετανάστες/Ομογενείς, αλλά είναι η ψήφος που έχουμε εμείς στις ΗΠΑ σαν πολίτες αυτής της χώρας και μπορούμε να επηρεάζουμε τους Αμερικάνους πολιτικούς, για την ΕΛΛΑΔΑ.

Ακούει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου