Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Ντιέγκο Αλόνσο

Τρίτη, 11 Ιουνίου, 2024

Συμβόλαιο διετίας υπέγραψε ο Ουρουγουανός προπονητής - Το προφίλ του και η πορεία του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Την πρόσληψη του Ντιέγκο Αλόνσο ανακοίνωσε τη Δευτέρα (10/6) η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ρυθμίζοντας μια ανοικτή εκκρεμότητα στο οργανόγραμμα.

Ο Ουρουγουανός προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών κι αποτελεί, επισήμως πια, τον διάδοχο του Φατίχ Τερίμ στα ηνία του «τριφυλλιού».

Είχε προηγηθεί το πολυήμερο «φλερτ» με τον Ιταλό Μαουρίτσιο Σάρι που δεν ευοδώθηκε.

Ποιος είναι ο Αλόνσο

Ο Ντιέγκο Αλόνσο είναι 49 ετών. Άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο το 1997 στην Μπέλα Βίστα, ενώ πριν κάνει το βήμα για το εξωτερικό αγωνίστηκε στη Χιμάνσια.

Ακολούθως μεταπήδησε στην Ισπανία για να παίξει σε Βαλένθια, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σανταντέρ, Μάλαγα και Μούρθια, προτού επιστρέψει στην αμερικανική ήπειρο για την Πούμας, τη Νασιονάλ, τη Σενούα και την Πενιαρόλ.

Με την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής διαδρομής του, ο Αλόνσο φόρεσε το κοστούμι του προπονητή. Τα πρώτα βήματα του έγιναν ξανά στην Μπέλα Βίστα της Ουρουγουάης, ενώ στη συνέχεια πήγε στην Παραγουάη για τη Γκουαράνι. Σε δύο σεζόν μέτρησε 50 αγώνες.

Ακολούθησε επιστροφή στην πατρίδα του για τις Πενιαρόλ και Ολίμπια έως ότου μετακομίσει στο Μεξικό στα τέλη του 2014 για λογαριασμό της Πατσούκα. Στη μεξικάνικη ομάδα έμεινε 3,5 χρόνια και έγραψε ξεχωριστή ιστορία σε 173 αγώνες, καθώς πανηγύρισε το πρωτάθλημα Clausura του 2016, αλλά και το Champions League της CONCACAF του 2017.

Μετά την Πατσούκα ο Αλόνσο συνεργάστηκε με τη Μοντερέι της ίδιας χώρας, με την οποία κατέκτησε επίσης το Champions League της CONCACAF του 2019. Τον Δεκέμβριο της ίδιας σεζόν επιλέχθηκε από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ για τον πάγκο της Ίντερ Μαϊάμι. Στο MLS των ΗΠΑ ο Αλόνσο δούλεψε για ένα χρόνο.

Ομοσπονδιακός και αντι-Μεντιλίμπαρ

Στις πρώτες ημέρες του 2022 η ομοσπονδία της Ουρουγουάης προσέλαβε τον Αλόνσο ως εκλέκτορα της εθνικής ομάδας, προκειμένου να μην χάσει το τρένο της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με ένα ντεμαράζ τεσσάρων νικών, η «σελέστε» κέρδισε την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Τον Οκτώβριο του 2023 η Σεβίλλη τον εμπιστεύτηκε προκειμένου να αντικαταστήσει τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Η θητεία του στην Ανδαλουσία ήταν μια τραυματική εμπειρία, καθώς δεν μέτρησε νίκη σε δώδεκα παιχνίδια πρωταθλήματος κι Ευρώπης – μόνο δύο με άσημες αντιπάλους στο κύπελλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου