Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Σαπάκια λεωφορεία στον καύσωνα: Καταγγελίες επιβατών – Τι λένε οι οδηγο

Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Να υποχρεώσουν τον πρωθυπουργό, τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης, τους υπουργούς, τους υφυπουργούς και τους γενικούς γραμματείς υπουργείων να ταξιδεύουν όλο το καλοκαίρι σε αυτά τα λεωφορεία!

Λεωφορεία που θυμίζουν «θάλαμο αερίων» καταγγέλλουν οι πολίτες που τα χρησιμοποιούν εν μέσω καύσωνα - Τα περισσότερα λεωφορεία αυτά είναι 20ετίας και 25ετίας

Σε καταγγελίες για έλλειψη κλιματισμού στα λεωφορεία εν μέσω του ισχυρού καύσωνα που πλήττει την χώρα μας τις τελευταίες ημέρες προχωρούν επιβάτες.

Την ημέρα βγαίνουν στον δρόμο περίπου 1100 με 1200 λεωφορεία. Το μεγαλύτερο μέρος από τα λεωφορεία αυτά είναι 20ετίας και 25ετίας. Μέσος όρος ζωής των λεωφορείων που κυκλοφορούν είναι περίπου 19-20 χρόνια. Μέχρι το 2025 εκτιμάται ότι θα υπάρχουν 700 καινούρια λεωφορεία.

Το πρόβλημα ωστόσο εντοπίζεται στον κλιματισμό, με τον κόσμο να καταγγέλλει πως όταν εισέρχονται στα λεωφορεία προκειμένου να μετακινηθούν, αυτά είναι… θάλαμος αερίων.

Τι απαντούν οι οδηγοί

«Τα προγραμματισμένα λεωφορεία και τρόλεϊ στο χειμερινό πρόγραμμα είναι 1100. Σήμερα λόγω των μέτρων και της εγκυκλίου που υπάρχουν από την Πολιτική Προστασία, κάποιες βάρδιες – τις διακεκομμένες που λέμε εμείς, για να προστατευθούν οι οδηγοί – έχουν αφαιρεθεί, έτσι έχουν μειωθεί τα δρομολόγια για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από τον καύσωνα», σημειώνει ο οδηγός ΟΣΥ Φώτης Νικολακόπουλος, μιλώντας στο MEGA.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Λάππα αυτό γίνεται τις ώρες αιχμής, δηλαδή 12.00 -16.00.

«Η «διακεκομμένη» βάρδια που λέμε εμείς, είναι 12 ώρες. Ο οδηγός δουλεύει 4 ώρες το πρωί, 4 το μεσημέρι, αυτές οι βάρδιες είπαμε ότι δεν βγουν σήμερα για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι, δεν σημαίνει ότι δεν θα βγουν τα λεωφορεία. Αναφορικά με τα air condition. Όλα τα λεωφορεία που βγαίνουν έχουν air condition. Βγάλαμε και εμείς ανακοίνωση και εφόσον υπάρχει βλάβη στο air condition να το αποσύρουν. Θέλουμε να προστατεύσουμε και τον εργαζόμενο και τον επιβάτη, αν δεν έχει air condition να αποσυρθεί και να αντικατασταθεί», τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος.

Για τις διαμαρτυρίες του κόσμου για τον κλιματισμό, απάντησε πως, «δεν είναι παράλογος ο κόσμος, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι σε συνθήκες καύσωνα που το λεωφορείο εκτελεί την διαδρομή του, ανοίγει και κλείνει η πόρτα πολύ συχνά, κάποιοι ανοίγουν και τα παράθυρα, δεν μπορεί να κατεβάσει την απαιτούμενη θερμοκρασία το air condition. Με τους όρθιους μία «φυσαρμόνικα» έχει περίπου 200 άτομα. Είναι δύσκολο σε συνθήκες καύσωνα, το καταλαβαίνουμε αυτό. Να πούμε σήμερα στο επιβατικό κοινό, όσοι δεν υπάρχει ανάγκη να μην μετακινηθούν, ας το αποφύγουν ώστε να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου