Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Απόστολος Λύτρας: Προφυλακίστηκε και οδηγείται στον Κορυδαλλό

 Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο Απόστολος Λύτρας μετά την απόφαση του εισαγγελέα για την προφυλάκισή του για παραβίαση περιοριστικών όρων.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο Απόστολος Λύτρας. Ο γνωστός ποινικολόγος βρέθηκε το πρωί στην Ευελπίδων στο πλαίσιο της διαδικασίας εκτέλεσης του εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει η σύζυγός του Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Ο Απόστολος Λύτρας αμέσως μετά την απολογία του πήρε το δρόμο προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

Γιατί εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης

Όπως έχει γίνει γνωστό ο Απόστολος Λύτρας μετά την επίθεση στη σύζυγό του είναι κατηγορούμενος για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Όταν αφέθηκε ελεύθερος του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι οι οποίοι προέβλεπαν να μην έχει καμία συναναστροφή με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου, να μετοικήσει από το σπίτι όπου διέμενε στον Γέρακα με την 37χρονη δικηγόρο αλλά και να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για να μην επαναλάβει τη βίαιη συμπεριφορά του. Οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι ο 52χρονος παραβίασε αυτούς τους όρους και για αυτό το λόγο την Τετάρτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του.

Η άποψη της ψυχολόγου της αστυνομίας

Για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα μίλησε η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ., Πολύβια Γεράκη. Ο γνωστός ποινικολόγος, μετά από μια νύχτα στα κρατητήρια, είναι σήμερα στον εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης και να οδηγηθεί στη φυλακή.

«Οι συμπεριφορές αυτές είναι κλιμακωτές. Για να φτάσει να σηκώσει το χέρι του, υπάρχει ένας κύκλος βίας. Όταν παίρνω την απόφαση να μπω σε ένα ψυχοθεραπευτικό κύκλο, θα πρέπει να παρακολουθούμαι κάθε εβδομάδα. Σε τέτοιες υποθέσεις για εμένα θα έπρεπε να υπάρχει μία ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη» είπε.

«Εδώ βλέπουμε πως παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι. Η Ελλάδα έχει κάνει ένα σύμφωνο συνεργασίας με την Ισλανδία για την ενδοοικογειακή βία. Εκεί όταν μία γυναίκα καλεί το 112, θα πάει ομάδα αστυνομιών στο σπίτι της γυναίκας και όταν απομακρύνεται ο δράστης, θα παρακολουθείται από αστυνομικούς και ψυχολόγους το θύμα ενώ στους δράστες τοποθετείται ένα βραχιολάκι το οποίο συνδέεται με το panic button με GPS».

Η Πολύβια Γεράκη μίλησε για τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για την υπόθεση αλλά και για τα μηνύματα που έστειλε ο Απόστολος Λύτρας στην σύζυγό του μετά τον ξυλοδαρμό.

«Αυτά που ακούω αυτές τις ημέρες πρέπει να σταματήσουν εκφράζονται το 2024. Όπως για τα αντρικά χαρακτηριστικά… Αυτά είναι απαράδεκτα. Οι γυναίκες στην Ελλάδα αισθάνονται ενοχή λόγω αυτών των πεποιθήσεων. Αυτά είναι απαράδεκτα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ζητάνε συγγνώμη μετά. Η αγάπη δεν πονάει».

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου