Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Δικαστήριο της Βοστώνης βρήκε ένοχο ομογενή ιδιοκτήτη πιτσαριών

Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2024

ΒΟΣΤΩΝΗ. Σώμα ενόρκων δικαστηρίου της Βοστώνης έπειτα από δίκη διαρκείας δύο εβδομάδων βρήκε ένοχο το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2024 τον ομογενή Σταύρο Παπαντωνιάδη 48 ετών, ιδιοκτήτη πιτσαριών σε διάφορες πόλεις της Μασαχουσέτης με τις τρεις κατηγορίες υποχρεωτικής εργασίας και κακομεταχείρισης του υπαλληλικού προσωπικού, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Γενικής Εισαγγελίας Ηνωμένων Πολιτειών Περιφέρειας Μασαχουσέτης. Αθωώθηκε ωστόσο για μία κατηγορία καταναγκαστικής εργασίας.

Ο περιφερειακός Αρχιδικαστής F. Dennis Saylor IV όρισε ως ημέρα ανακοίνωσης της ποινής την 12 Σεπτεμβρίου 2024. Ο κ. Παπαντωνιάδης κρατείται από τον Μάρτιο του 2023. Εν τω μεταξύ οι δικηγόροι υπεράσπισης του είπαν πως δεν είναι ξεκάθαρο πόσο χρονικό διάστημα φυλάκισης προβλέπεται.

Όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» στις 16 Μαρτίου 2023 οι Ομοσπονδιακές Αρχές της Βοστώνης συνέλαβαν την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στην πόλη Westwood (Γουέστγουντ) της Μασαχουσέτης, τον ομογενή Σταύρο Παπαντωνιάδη, 47 χρονών, ιδιοκτήτη εστιατορίων τύπου πιτσαρίας με την ονομασία «Stash Pizza», με την κατηγορία κακομεταχείρισης του υπαλληλικού προσωπικού, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Γενικής Εισαγγελίας Ηνωμένων Πολιτειών Περιφέρειας Μασαχουσέτης.

Ο κ. Παπαντωνιάδης διά μέσου των ετών είχε στην ιδιοκτησία του πιτσαρίες σε διάφορες πόλεις και περιοχές της Μασαχουσέτης όπως Ρόσλιντεϊλ, Ντόρτσεστερ, Νόργουντ, Νόργουελ, Ράντολφ.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, ο Παπαντωνιάδης προσλάμβανε υπαλλήλους οι οποίοι βρίσκονται λαθραία στις Ηνωμένες Πολιτείες, τους εξανάγκαζε να εργάζονται επί χρόνια ενώ ταυτόχρονα τους απειλούσε ότι θα τους καταγγείλει για να απελαθούν και συνάμα τους κακομεταχειριζόταν λεκτικά και φυσικά.

Σύμφωνα με Αμερικανικά Μέσα Ενημερώσεως ηλεκτρονικά και έντυπα και ιδιαίτερα με εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας “Boston Globe” οι Ομοσπονδιακές Αρχές αιτίαζαν ότι επτά μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική, την Κεντρική Αμερική και τη Βραζιλία υπέστησαν κακοποιητική συμπεριφορά από τον Παπαπαντωνιάδη για περισσότερα από δέκα πέντε χρόνια, αρχίζοντας γύρω στο 2007.

Ένα από τα φερόμενα ως θύματα από τη Βόρειο Αφρική, είπε στις Ομοσπονδιακές Αρχές ότι εργαζόταν 119 ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με ένορκη κατάθεση. Κατά τους ισχυρισμούς του θύματος ο Παπαντωνιάδης επιτέθηκε στο θύμα πολλές φορές, ενώ μία φορά τον κλώτσησε  στο ευαίσθητο σημείο των απόκρυφων μελών του με τόση ένταση που ο άνθρωπος χρειάσθηκε να εγχειρισθεί. Επίσης οι Αρχές αιτιάζουν πως σε άλλες επιθέσεις ο Παπαντωνιάδης έσπασε τα δόντια στην άνω και κάτω σιαγόνα του ανδρός».

Η δικαστής Τζούντιθ Ντέιν είχε γράψει πως «υπάρχουν τεκμήρια πως ο κατηγορούμενος προσπάθησε να εκφοβίσει τουλάχιστο έναν μάρτυρα κατά την διάρκεια της έρευνας, του είπε να πει ψέματα στους ερευνητές και τον απείλησε ότι δεν έχει άδεια μόνιμης παραμονής στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Εν τω μεταξύ αναμένεται να αντιμετωπίσει και καινούργια δίκη καθότι οι εισαγγελείς αιτιάζουν λήψη δανείου ύψους πεντακοσίων χιλιάδων δολαρίων από το κράτος μέσω του ειδικού προγράμματος για την πανδημία για επιχείρηση την οποία ήδη είχε πουλήσει. Κι ακόμα λάμβανε ευεργετήματα ανεργίας ενώ έκανε διακοπές στην Αρούμπα.

Η Audrey Richardson ανώτερο δικηγορικό στέλεχος για τον Νομικό Οργανισμό Greater Boston Legal Services Employment Law Unit, ο οποίος αντιπροσωπεύει πέντε μετανάστες εργάτες οι οποίοι κατέθεσαν στη δική δήλωσε πως «η καταδικαστική απόφαση του σώματος των ενόρκων στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στους εργοδότες οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν παράτυπους μετανάστες».

Ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Joshua Levy ο οποίος παρουσίασε και στήριξε τη δίωξη εναντίον του κ. Παπαντωνιάδη, είπε σε δήλωσε πως «η καταναγκαστική εργασία είναι πολύ σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κανείς στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν οφείλει να ζει με τον φόβο της κακοποίησης και του καταναγκασμού στο χώρο της εργασίας του».

Δύο από τους δικηγόρους του κ. Παπαντωνιάδη, ο Steven Boozang και η Carmine Lepose είπαν ότι είναι απογοητευμένοι από την απόφαση. Επικαλέστηκαν τεκμήρια πως οι επτά φερόμενοι ως θύματα βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες παράνομα, αλλά τους χορηγήθηκε βίζα που τους δίνει το δικαίωμα να διαμένουν και να εργάζονται εδώ νόμιμα έπειτα που κατέθεσαν εναντίον του Παπαντωνιάδη. Ο κ. Boozang είπε πως «κανείς από αυτούς δεν ήταν θύμα. Ήταν ολότελα ευκαιριακοί».

Επισημαίνεται ότι τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης της Βοστώνης έδωσαν μεγάλη κάλυψη στην καταδικαστική απόφαση εναντίον του κ. Παπαντωνιάδη.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου