Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Αντίστροφη μέτρηση με στρατηγική τελικής ευθείας – Στο φουλ οι κομματικοί μηχανισμοί στην Ηλεία

Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2024

Η τελευταία εντύπωση πριν την κάλπη είναι που μετράει...

Τα τελευταία τους όπλα, αφού η τελευταία εντύπωση πριν την κάλπη είναι που μετράει, ρίχνουν πλέον στην προεκλογική μάχη τα πολιτικά κόμματα, ενόψει των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Κυρίως τα τρία μεγάλα, που έχουν το καθένα τα δικά του στοιχήματα να κερδίσει, ετοιμάζονται για τις τελευταίες και πιο κρίσιμες προεκλογικές κινήσεις, με σκοπό να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους εκλογείς από εκείνους που αποφασίζουν την τελευταία εβδομάδα, ή ακόμα και πάνω από την κάλπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία επιμένουν στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, υποστηρίζοντας πως αν η κυβέρνηση χάσει δυνάμεις, οι πολιτικοί της αντίπαλοι θα πάνε τη χώρα πίσω με το επιχείρημα της απονομιμοποίησης της κυβέρνησης. Παράλληλα, ζητά υψηλή συμμετοχή στις κάλπες, ζητώντας από τους πολίτες να στείλουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας.

Από την άλλη πλευρά ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ  θα καλούν με κάθε ευκαιρία τους πολίτες και θα επαναλαμβάνουν την ανάγκη για απάντηση στην αλαζονεία του 41%.Θα καλεί επίσης τους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής και ταυτόχρονα θα επιχειρείται η αποδόμηση του κυβερνητικού έργου, προτάσσοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ επίσης αναμένεται αυτές τις τελευταίες ημέρες να εντείνει τη ρητορική του εναντίον των άλλων δυο μεγάλων κομμάτων, υπογραμμίζοντας ότι είναι αυτό το κόμμα και ο πρόεδρός του, που έχει καταφέρει να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση (στα θέματα των παρακολουθήσεων, των Τεμπών κ.λπ.).

Στην Ηλεία, την τελευταία εβδομάδα οι κομματικοί μηχανισμοί δουλεύουν στο φουλ ενόψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου, με τα στελέχη των τριών μεγάλων κομμάτων να κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να προβάλουν με ομιλίες, εκδηλώσεις και καθόδου στελεχών το πρόγραμμα των κομμάτων που εκπροσωπούν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκαν τον νομό σε μια προσπάθεια να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους. Αντίθετα, το πρόγραμμα φαίνεται πως δεν έβγαινε στον Νίκο Ανδρουλάκη να πραγματοποιήσει μια ακόμα επίσκεψη στην Ηλεία και τον παραπάνω ρόλο τον ανέλαβε όπως άλλωστε και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση με επιτυχία, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης.

Γιώργος Λαμπρόπουλος, πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Ηλείας

«Η διαφορά του ψηφοδελτίου μας είναι χαοτική σε σχέση με τα υπόλοιπα»

«Το στοίχημα των επερχόμενων ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου είναι σε όλη την Ελλάδα τα κομματικά μας στελέχη να πείσουν όσους περισσότερους συμπολίτες μας να πάνε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Όσοι περισσότεροι ψηφίσουν τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα για την παράταξη μας την Νέα Δημοκρατία. Και αυτό γιατί οι πολίτες συγκρίνουν και στη σύγκριση η διαφορά του ψηφοδελτίου μας είναι χαοτική σε σχέση με τα ψηφοδέλτια των υπολοίπων παρατάξεων.

Οι ευρωεκλογές είναι εξίσου σημαντικές με τις εθνικές εκλογές γιατί κρίνεται το μέλλον των επόμενων γενεών  Δεν νοείται ισχυρή Ευρώπη χωρίς να είναι η Ελλάδα μας ισχυρή. Και η Ελλάδα πλέον είναι ισχυρή και αυτή είναι προσωπική επιτυχία του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην Ηλεία όλα τα κομματικά μας στελέχη έχουν ενεργοποιηθεί και μαζί με τους τρεις βουλευτές μας ελπίζουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Βασίλης Καρναρής, Συντονιστής Ν.Ε. Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

«Προοδευτική αντεπίθεση από την Ηλεία»

«Στις 9 Ιουνίου έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές εθνικής σημασίας.  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πιο ενωμένος από ποτέ και πιο δυνατός από την διαρκή διεύρυνσή του, θα δώσει συντεταγμένα  την κρίσιμη πολιτική μάχη με στόχο την πολιτική αλλαγή και την ανατροπή,  την ενίσχυση της εκλογικής του επιρροής και την αποδυνάμωση των ποσοστών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι το μόνο πολιτικό Κόμμα κυβερνητικής προοπτικής που απαντά πειστικά στα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, με  ένα ρεαλιστικό  πρόγραμμα με τεκμηριωμένες και απολύτως κοστολογημένες προτάσεις όπως αυτό εκφράσθηκε από τον Πρόεδρό  μας Στέφανο Κασσελάκη .

Από την Ηλεία που μαραζώνει πρέπει να ξεκινήσει η προοδευτική αντεπίθεση.

Για αυτό λοιπόν καλούμε όλες και όλους τους πολίτες της δημοκρατικής Ηλείας να στείλουν το μήνυμα στις 9 Ιουνίου ότι πρέπει να τελειώνει η αλαζονεία του 41%, για να ανοίξουμε ξανά τον δρόμο της ελπίδας, για μία καλύτερη ζωή.

Να  σταθούν στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και του Προέδρου μας Στέφανου Κασσελάκη.

Γιατί η προοδευτική παράταξη και  ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ είναι η απάντηση».

ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Με 108 εκλογικά τμήματα λιγότερα σε σχέση με τις Εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου στην Ηλεία.

Αναλυτικά τα εκλογικά τμήματα έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

1 ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ 1 έως 43

i. Δημοτική Ενότητα Ανδραβίδας 1 – 8
ii. Δημοτική Ενότητα Βουπρασίας 9 – 25
iii. Δημοτική Ενότητα Κάστρου – Κυλλήνης 26 – 32
iv. Δημοτική Ενότητα Λεχαινών 33-43

2 ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ – ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ 44 έως 85

i. Δημοτική Ενότητα Αλιφείρας 44 – 53
ii. Δημοτική Ενότητα Ανδριτσαίνης 54 – 63
iii. Δημοτική Ενότητα Σκιλλούντος 64 – 85

3 ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 86 έως 132

i. Δημοτική Ενότητα Αρχαίας Ολυμπίας 86 – 112
ii. Δημοτική Ενότητα Λαμπείας 113 – 115
iii. Δημοτική Ενότητα Λασιώνος 116 – 122
iv. Δημοτική Ενότητα Φολόης 123 – 132

4 ΖΑΧΑΡΩΣ 133 έως 165

i. Δημοτική Ενότητα Ζαχάρως 133 – 157
ii. Δημοτική Ενότητα Φιγαλείας 158 – 165

5 ΗΛΙΔΑΣ 166 έως 232

i. Δημοτική Ενότητα Αμαλιάδας 166 – 214
ii. Δημοτική Ενότητα Πηνείας 215 – 232

6 ΠΗΝΕΙΟΥ 233 έως 263

i. Δημοτική Ενότητα Βαρθολομιού 233 – 242
ii. Δημοτική Ενότητα Γαστούνης 243 – 257
iii. Δημοτική Ενότητα Τραγανού 258 – 263

7 ΠΥΡΓΟΥ 264 έως 355

i. Δημοτική Ενότητα Βώλακος 264 – 270
ii. Δημοτική Ενότητα Ιάρδανου 271- 281
iii. Δημοτική Ενότητα Πύργου 282 – 337
iv. Δημοτική Ενότητα Ωλένης 338 – 355

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου