Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Εκλογές και Ηλεία

Με δημοκρατικές διαδικασίες έγιναν οι εκλογές στην Ελλάδα στις 4 Οκτωβρίου. Άλλαξε η κυβέρνηση και το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα η στην Ηλεία. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ έβγαλε 4 βουλευτές στην Ηλεία (ειχε 2 μέχρι τώρα) ενώ η Νέα Δημοκρατία έβγαλε 2 βουλευτές (είχε 4 πριν). Από το ΠΑΣΟΚ εξελέγησαν με τη σειρά των ψήφων οι: Mιχάλης Κατρίνης, Oδοντίατρος, Γιάννης Κουτσούκος, Οικονομολόγος, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Ιατρός, και Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, καθηγητής Γυμνασίου (πρώην Νομάρχης Ηλείας) από την Νέα Δημοκρατία εξελέγησαν οι: Γεώργιος Κοντογιάννης, Δημοσιογράφος & Κώστας Τζαβάρας, Δικηγόρος ενώ έχασαν οι μέχρι τότε βουλευτές: Κρινιώ Κανελλοπούλου & Παναγιώτης Αδραχτάς. Ακόμα, από τον νομό Ηλείας εξελέγει με το ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας το μέλος του Συλλόγου μας Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου δικηγόρος και επιστημονική συνεργάτης στο Columbia University και J.S.D. candidate, η οποία είναι από τη Ζαχάρω Ηλείας. Με το ψηφοδέλτιο επικρατείας στο Κ.Κ.Ε. εξελέγει ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος που είναι από τον Πύργο, Ο τέως Υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, (καταγωγή από το Αυγείο Ηλείας) εξελέγει δεύτερος στη Α’ περιφέρεια της Αθήνας ο Βύρων Πολύδωρας, δικηγόρος από τα Πετράλωνα Ηλείας εξελέγει στη Β’ περιφέρεια της Αθήνας με τη Ν.Δ., η κυρία Φωτεινή Πιπιλή από την Φιγαλεία Ηλείας εξελέγει και αυτή στη Α’ Αθηνών με την Ν.Δ. Η κυρία Φανή Πάλλη-Πετραλιά (καταγωγή από τη Δίβρη Ηλείας και πρώην Υπουργός με τη ΝΔ έχασε.

Είναι γεγονός ότι ο Ηλειακός λαός και οι Έλληνες ψηφοφόροι ζήτησαν αλλαγή. Οι φωτιές στην Ηλεία, ο σεισμός που έγινε πέρυσι στις 8 Ιουνίου ήταν από τα θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν την Ηλεία. Ακόμα άνθρωποι μένουν σε κοντέινερς ενώ σπίτια παραμένουν ακατάλληλα και δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα (ένας από αυτούς είναι και ο γράφων –θύμα του σεισμού) ενώ αρκετοί γνωστοί και συγγενείς περιμένουν ακόμα για τα σπίτια τους που κάηκαν από τις φωτιές ή γκρεμίστηκαν από το σεισμό. Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους Ηλείους για πολλά χρόνια είναι η ανάπτυξη του νομού Ηλείας ο οποίος είναι ένας από τους πλουσιότερους νομούς της Ελλάδος με έφορο κάμπο, ωραίες παραλίες, ωραίο κλίμα και 162 ιστορικά μνημεία. Εν τούτοις παραμένει ο 48ος νομός σε παραγωγικότητα. Το γεγονός ότι για άλλη μία φορά σε κανένα από τους κυβερνητικούς βουλευτές της Ηλείας δεν εδόθη υπουργείο από τον νέο Πρωθυπουργό σχολιάστηκε εκτενώς εντός και εκτός Ηλείας. Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι μια λεπτομέρεια δεδομένου ότι ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου σε επίσκεψη που έκανε στην Ηλεία λίγες μόνο ημέρες αφότου εξελέγει Πρωθυπουργός είπε «θα κάνω το νομό Ηλείας παράδειγμα για όλη την Ελλάδα». Ευχόμαστε το παράδειγμα να είναι θετικό και σε αυτό πρέπει να συντελέσομε όλοι γιατί καλές οι προγραμματικές δηλώσεις και η θέληση του Πρωθυπουργού αλλά πρέπει να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές προς το καλύτερο. Κι εμείς, όλοι οι Ηλείοι να βοηθήσουμε όπως μπορούμε να πάει μπροστά ο τόπος. Οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται ο τόπος μας και γενικά η Ελλάδα πρέπει να πάει μπροστά. Καλή επιτυχία λοιπόν στη νέα κυβέρνηση και στους βουλευτές του νομού μας. Περιμένουμε να τους δούμε να εργαστούν για την Ελλάδα, την Ηλεία. Πολλά συγχαρητήρια στην κ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, βουλευτού επικρατείας πλέον και σε όλους τους βουλευτές που κέρδισαν στις πρόσφατες εκλογές. Περιμένουμε να τους δούμε και στη Βοστώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου