Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Με νέα περιβαλλοντική μελέτη για την Ολυμπία Οδό

Από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Πύργου
Του Γιώργου Κ.Ροζή

Εναλλακτικές λύσεις για τη χάραξη του τμήματος Τσακώνας - Πύργου της Ολυμπίας οδού στην περιοχή της λίμνης Καϊάφα εξετάζουν το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων, ενώ θα ακολουθήσει εκπόνηση νέας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στην προστατευόμενη περιοχή.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ διευκρινίζεται ότι:

* μία από τις προτεραιότητες του ΥΠΕΚΑ είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ειδικότερα η προστασία της βιοποικιλότητας και των περιοχών NATURA. Σύντομα, στις αρχές του 2010, έτος βιοποικιλότητας, θα παρουσιασθεί η Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την Βιοποικιλότητα, συνοδευμένα από ένα ισχυρό και απλοποιημένο θεσμικό πλαίσιο.

* στις προγραμματικές της δηλώσεις της 18ης Οκτωβρίου η υπουργός ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη ανέφερε: «Καϊάφας - θα κοστίσει πιο ακριβά μια άλλη χάραξη του τμήματος Τσακώνας - Πύργου. Δεν μπορεί όμως να θυσιαστεί ένας από τους ομορφότερους οικότοπους εξαιτίας του αυτοκινητόδρομου που περνάει από μέσα του».

* τα σχέδια και οι αποφάσεις στην παρούσα φάση λαμβάνονται με την πλήρη συμφωνία των δύο υπουργείων.

* τα δύο υπουργεία έχουν συμμορφωθεί με την από 30/06/2008 προσωρινή διαταγή του ΣτΕ περί της αναστολής των εργασιών και συμφώνησαν να διερευνήσουν εναλλακτικές λύσεις στην προστατευόμενη περιοχή της λίμνης Καϊάφα του τμήματος Τσακώνας - Πύργου της Ολυμπίας οδού. Κάθε εναλλακτική λύση θα συνοδεύεται από μία καταρχήν εκτίμηση και αξιολόγηση των επιπτώσεων της στο περιβάλλον της περιοχής.

* μετά τη διερεύνηση των εναλλακτικών λύσεων, θα ακολουθήσει η διαδικασία εκπόνησης και υποβολής προς έγκριση νέας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η όποια απόφαση θα ληφθεί σε άμεση συνεργασία και σε συμφωνία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς που την εκπροσωπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου