Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Φυλάττει Θερμοπύλες

Αυτό το άρθρο μου δημοσιεύτηκε στην ομογενειακή εδημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου, 2009.


Την Κυριακή το βράδυ, 20 Δεκεμβρίου μαζί με την οικογένεια μου και φίλους Έλληνες και Αμερικανούς παρακολουθήσαμε την εκπομπή «60 λεπτά» του τηλεοπτικού σταθμού CBS και το μέρος που ήταν αφιερωμένο στο Πατριαρχείο και στον Παναγιότατο Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Στο τέλος της εκπομπής ζήτησα και άκουσα αυτούς που έβλεπαν για πρώτη φορά τον Πατριάρχη και είδαν και άκουσαν την ιστορία για το Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Ελληνισμό της Πόλης και την καταπίεση των Τούρκων. Όλοι τους ήταν πολύ ενοχλημένοι με το καθεστώς που έχει επιβάλει η Τουρκία. Και αναρωτιόντουσαν «είναι δυνατόν μία τέτοια χώρα να διεκδικεί να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση;»
Δεν επηρέασα τους τηλεθεατές αλλά τους άφησα να εκφράσουν τη γνώμη τους και αντιλαμβάνομαι ότι μεγάλη πλειοψηφία των τηλεθεατών ανά την Αμερική πρέπει να καταδίκασαν την Τουρκία. Στη συζήτηση μας μετά παρομοίασα τον Οικουμενικό Πατριάρχη σαν ένα άλλο Λεωνίδα να κρατά Θερμοπύλες και οι φίλοι μας συμφώνησαν. Τώρα τελευταία κάποιες κινήσεις του Πατριάρχη μας έχουν δυσανασχετήσει (τουρκική υπηκοότητα στους Μητροπολίτες και να δοθούν ακίνητα των Μητροπόλεων στο Πατριαρχείο) αλλά η ιστορική παρουσίαση στην εκπομπή «60 λεπτά» και τα ντοκουμέντα ήταν πολύ πειστικά για το που έχει φτάσει το Πατριαρχείο και ο Ελληνισμός της Πόλης. Τώρα πρέπει να γίνει παγκόσμια κινητοποίηση. Τώρα που το θέμα είναι «φρέσκο». Οι Τούρκοι οπωσδήποτε θα είναι εναντίον του αλλά πρέπει η παγκόσμια κοινότητα να ενημερώνεται και να συμπαρασταθεί όσο ποτέ γιατί οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν με αυτή τη συνέντευξη. Ας ελπίσουμε ότι ο Ούριος άνεμος θα πνεύσει για το κέντρο της Ορθοδοξίας. Δεν μπορεί μια χώρα που δεν πληροί τους όρους της Δημοκρατίας να θέλει να γίνει μέλος της Ενωμένης Ευρώπης. Συγχαίρω και εγώ τον Παναγιότατο για το θάρρος του και την ταπεινή στάση. Εύχομαι ο Θεός να βάλει το χέρι του και να είναι μαζί του.

Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχές το 2010.
Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου