Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ & ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τις χοροεσπερίδες και γενικά τις συγκεντρώσεις των Συλλόγων μας και άλλων οργανώσεων. Πάνε τα χρόνια που γινόταν το αδιαχώριστο στις χοροεσπερίδες. Σήμερα μετά δυσκολίας βγάζουν τα έξοδα οι οργανώσεις μας και όπως φαίνεται σιγά-σιγά θα σταματήσουν. Πρέπει οι αξιωματούχοι να λάβουν τα μέτρα τους και εν ανάγκη ας μαζευτούν 2-3 σύλλογοι και να κάνουν ένα χορό μαζί για να έχει επιτυχία η εκδήλωση. Πριν χρόνια η ομοσπονδία Ελληνο-αμερικανικών Σωματείων είχε ζητήσει από τους Συλλόγους μέλη της και είχε μπει μία τάξη. H επικοινωνία σήμερα δεν είναι καλή με αποτέλεσμα 3-4 σύλλογοι της να έχουν εκδήλωση την ίδια βραδιά με αποτέλεσμα να χάνουν όλοι.

Είδατε τι έπαθαν οι βουλευτές της ΝΔ στην Ηλεία; Από τέσσερεις έμειναν οι μισοί το ίδιο θα πάθουν και όσοι εξελέγησαν κι από το ΠΑΣΟΚ αλλά και την ΝΔ εάν δεν λάβουν τα μέτρα τους και να διεκδικήσουν προγράμματα που θα καλυτερεύσουν την Ηλεία. Τα λόγια άμα μένουν λόγια οργίζουν το λαό. Τα ετοιμόρροπα λόγο σεισμού και τα καμένα λόγο πυρκαγιών παραμένουν πρόβλημα και ο φετινός χειμώνας θα συμβάλει ώστε να πέσουν αρκετά κτήρια μόνα τους. Είδαμε τους βουλευτές κ.κ. Αντωνακόπουλο, Κατρίνη και Κοντογιάννη να κάνουν δηλώσεις ότι ενδιαφέρονται. Ελπίζουμε να φέρουν αποτελέσματα γιατί κοντός ψαλμός αλληλούια. Δεν πρέπει να μένουν στις δηλώσεις και στις επερωτήσεις. Η Ηλεία θέλει πολιτικούς με αποτελεσματικότητα. Μας προβληματίζει που πάλι ούτε ένας υπουργός από την Ηλεία στη νέα Κυβέρνηση. Γιατί άραγε;

Μαθαίνουμε ότι αρκετοί Σύλλογοι δεν θα ανανεώσουν την συμμετοχή τους στην τοπική Ομοσπονδία της Νέας Αγγλίας. Το γεγονός ότι η Ομοσπονδία μετά βασάνων και ύστερα από τέσσερεις μήνες συμπλήρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο λέει πολλά και το μέλλον δεν φαίνεται ενθαρρυντικό για την οργάνωση για την οποία εργαστήκαμε. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο χρειάζεται βοήθεια και συμπαράσταση. Πρέπει όμως η ομοσπονδία να ενδιαφερθεί για τους συλλόγους της και τα μέλη των. Καλοί είναι οι πολιτικοί και οι αξιωματούχοι κάθε λογής αλλά δεν έχουν δώσει τίποτα στην ομοσπονδία απλά ψάχνουν για φωτογραφίες και δωρεάν διαφήμιση, αρκετοί «πήραν» αντί να δώσουν.

Συχνά πυκνά διαβάζουμε άρθρα Ηλείων στις εφημερίδες και ιδιαίτερα στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης όπου τόσο ο Βασίλης Καυκάς από τη Βοστώνη όσο και ο Ντίνος Λυκογιάννης από την Νέα Υόρκη γράφουν με σοβαρό ύφος και αναπτύσσουν θέματα και εκφράζουν τις ανησυχίες τους που πολλές φορές είναι ανησυχίες όλου του Ελληνισμού. Αυτό το «Γίνεσαι Τούρκος Διάκο μου…» του Βασίλη που δημοσιεύθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2009 διαβάστηκε και ξαναδιαβάστηκε ενώ διακινήθηκε στο διαδίκτυο παγκοσμίως. Το πήραν τα κανάλια στην Αθήνα και έγινε σούσουρο από άκρο εις άκρο του Ελληνισμού. Πέστα Μεγάλε.

Και ξαφνικά να το ενδιέφεραν πολλών συμπατριωτών μας της Ηλείας να ξενιτευτούν!!! Η οικονομία και η ανεσιγουριά έφερε την απόγνωση σε πολλούς στη Γενέτειρα και σκέπτονται να μεταναστεύσουν γιατί δεν υπάρχουν εργασίες στην Ελλάδα. Πριν πάρουν τους δρόμους της μετανάστευσης να είναι σίγουροι εάν θα βρουν εργασία πρώτα γιατί κι εδώ δεν είναι καλύτερα. Έχει πολλές δουλειές στην Ηλεία όπου υπάρχουν του κόσμου οι καλλιέργειες. Γιατί θέλουν να φύγουν από την Ηλεία, την Ελλάδα, δεν γνωρίζω τι στιγμή που στην Ελλάδα οι Αλβανοί, Βούλγαροι… έχουν δουλειές και στέλνουν συνάλλαγμα στις πατρίδες τους ενώ εμείς… οι ελιές μένουν αμάζευτες πάλι.

Ο Βασίλης Τσουκαλάς από την Βόρεια Καρολίνα που είναι υπεύθυνος Νεολαίας της Πανηλειακής Ομοσπονδίας βρέθηκε με μία παρέα στο Brockton Massachusetts που είχε Ελληνικό Φεστιβάλ όπου συνάντησε τον Πρόεδρο της ΠΟΑΚ κ. Παναγουλόπουλο. Βρήκε την ευκαιρία ο Βασίλης που είναι και δεξιοτέχνης στο μπουζούκι να παίξει με την ορχήστρα Olympians. Έτσι ο Βασίλης ο Τσουκαλάς στο μπουζούκι και ο άλλος πατριώτης μας και μέλος του Συλλόγου μας Κώστας Κούτσης στο τραγούδι έδωσαν ρεσιτάλ. Τους ευχόμαστε πάντα υγεία και να συμμετέχουν στις χαρές του Ελληνισμού γιατί η μουσική και το τραγούδι εμπλουτίσουν τον πολιτισμό μας. Η ελληνική μουσική και το ελληνικό τραγούδι είναι που τραβάει τη νεολαία μας.

Εκλογές θα έχει ο Σύλλογος μας τον Φεβρουάριο και εάν δεν γίνουν σοβαρές προσπάθειες και να συμμετάσχουν όλα τα μέλη θα υπάρξει το ίδιο πρόβλημα που έχουν κι άλλοι οργανισμοί. Πρέπει να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον και να εγγραφούν κι άλλα μέλη ιδιαίτερα να εγγραφούν νέοι και νέες, τα παιδιά μας.

Τι είναι κι αυτό; Έκλεψαν τη σωρό του αείμνηστου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου. Άγνωστοι μέχρι στιγμής πήραν το σώμα του Τάσου Παπαδόπουλου και άφησαν το φέρετρο άδειο στο νεκροταφείο της Δευτεράς, πλησίον της Λευκωσίας! Η εγκληματική αυτή πράξη καταδικάστηκε διεθνώς. Είχαμε συναντήσει αρκετές φορές τον Κύπριο Ηγέτη, τελευταία φορά στο πανεπιστήμιο του Harvard. Ο Τάσος Παπαδόπουλος ήταν ένας ήρωας που σήκωσε το ανάστημα του σε αυτούς που ήθελαν να γίνει η Κύπρος δύο κράτη. Έτσι δεν τον αφήνουν ήσυχο ούτε στο τάφο του!

Το ΣΑΕ, γνωστό σαν Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού που από συνομοσπονδία των απανταχού Ελλήνων που θα διεκδικούσε τα δίκαια του Έλληνα που βρίσκεται εκτός Ελλάδος από διεκδικητικός οργανισμός έγινε συμβουλευτικός οργανισμός και βρίσκεται στα τελευταία του. Εάν δεν γίνει βαθειά τομή η συνομοσπονδία θα διαλυθεί. Κάτι η συνεχής χειραγώγηση των αρμοδίων του κάθε Υπουργού Εξωτερικών και Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κάτι η υποβάθμιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο παγκόσμιος Ελληνισμός δεν έφεραν αποτελέσματα. Πριν πάνε στην επόμενη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη οι αντιπρόσωποι της οργανωμένης ομογένειας πρέπει να γίνει σοβαρή και υπεύθυνη εργασία. Δεν δόθηκε σημασία στα προβλήματα της ομογένειας. Η Ε.Ε. έχει χοντρά κονδύλια για τους Έλληνες που ζουν σε διάφορε χώρες, συμπεριλαμβάνει και τις ΗΠΑ. Η ομογένεια και οι οργανισμοί της πεθαίνουν γρηγορότερα από ότι νομίζουν.

Ακούσαμε τον καθηγητή της έδρας Καραμανλή του πανεπιστημίου Ταφτ (Taft University) κατά την διάρκεια του εορτασμού της ημέρας του ΟΧΙ -28ης Οκτωβρίου, 1940- που έκανε η Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας. Διαρωτηθήκαμε εάν ο καθηγητής νόμισε ότι ήταν σε αίθουσα διδασκαλίας στο πανεπιστήμιο ή στο Μαλειώτειο γιατί αντί να αναπτύξει το νόημα της ημέρας ανέπτυξε εάν και πόσο δικτάτορας ήταν ο Μεταξάς και σε τι διέφερε από τον Παπάγο! Εάν είναι δυνατόν! Ας προσέξουμε τους ομιλητές σε άλλες εκδηλώσεις. Εν ανάγκη ας δίνουν την ομιλία τους εκ των προτέρων στη διοίκηση της ΟΕAΣΝΑ. Δεν πρέπει να έχουμε φαινόμενα σαν αυτό  ούτε σαν αυτό με την πρόεδρο άλλης ομοσπονδίας στο dinner gala για την 25η Μαρτίου, όπου πήρε το μικρόφωνο και έλεγε- έλεγε επί 38 λεπτά της ώρας. Υποτίθεται ότι ήταν χαιρετισμός μέχρι 2 λεπτά.
Articles or opinions on this website do not necessarily represent the opinion and the position of Paneliakos Board of Directors or our Members. For any complains please get in touch with the “editor” Bill Kafkas at paneliakos@gmail.com.
By the way… the dead line for complains was yesterday!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου