Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Ο Πελέ ‘προσκυνητής’ στην Ολυμπία


Ο κορυφαίος για πολλούς ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ο γνωστός μας Βραζιλιάνος Έντσο Αράντες ντο Νασιμέντο, ή κατά κόσμο Πελέ, βρέθηκε στο Κατάκολο και στην Αρχαία Ολυμπία μαζί με άλλους όπου ήταν παρέα με τον άλλο μεγάλο ποδοσφαιριστή το Ζαϊρζίνιο και εκατοντάδες Βραζιλιάνους. Έφτασαν στο Κατάκολο με το κρουαζιερόπλοιο Costa Serena και μετά μετέβησαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου ξεναγήθηκαν σε αυτόν και θαύμασαν τις Ελληνικές αρχαιότητες
Με την είσοδο του Πελέ στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, δεκάδες ήταν οι θαυμαστές του που έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του και να πάρουν ένα αυτόγραφο. Και φυσικά ο Πελέ, δεν δυσαρέστησε κανέναν και ιδίως τα μικρά παιδιά.
Στις δηλώσεις δε που έκανε ο μεγάλος αυτός ποδοσφαιριστής, τόνισε χαρακτηριστικά :
Γνωρίζεται την υποψηφιότητα του Ρίο ντε Τζανέϊρο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και πρέπει να παλέψουμε γερά για να φέρουμε το μεγάλο αυτό γεγονός στη Βραζιλία. Θέλω να πω στους Έλληνες και εδώ στους κατοίκους της Ολυμπίας ότι τους αγαπώ και ότι για μένα είναι δώρο να βρίσκομαι εδώ. Ο κόσμος είναι φανταστικός. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, ο κόσμος να σε αγαπά. Μικρά παιδιά όπως αυτά εδώ δίπλα μας που είναι. Έχουν περάσει σχεδόν σαράντα χρόνια από τότε που σταμάτησα και ακόμα και τώρα ο κόσμος με αγαπά. Είναι δώρο Θεού. Αγαπώ την Ελλάδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου