Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Η Πηνεία τίμησε τους νέους φοιτητές

Το μόχθο και την επιτυχία τίμησε χθες, στα πρόσωπα των νέων φοιτητών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στις σχολές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των αριστούχων μαθητών των Γυμνασίων και του Λυκείου, ο δήμος Πηνείας. Η καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του δημοτικού διαμερίσματος Εφύρας και συνδιοργανώθηκε από το δήμο Πηνείας, το Πολιτιστικό Κέντρο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Έκφραση».

Φέτος εισήχθησαν 17 νέοι στις Ανώτερες και Ανώτατες σχολές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, γεγονός ελπιδοφόρο για το δήμο, όπως επισημάνθηκε και στη χθεσινή εκδήλωση, αφού τα παιδιά αυτά πέτυχαν την εισαγωγή τους κάτω από δύσκολες συνθήκες και αναμένεται να επιστρέψουν επιστήμονες στον τόπο τους για να προσφέρουν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη.

Ευχές για τους νέους
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνείας και προέδρου του Συλλόγου «Έκφραση» κ. Δημήτρη Μπαντούνα, ο οποίος επεσήμανε ότι ο δήμος συνεπέστατος και φέτος διοργάνωσε τη συγκεκριμένη εκδήλωση για να τιμήσει τα παιδιά του, το μόχθο και την επιτυχία τους.
Έδωσε συγχαρητήρια στους νέους φοιτητές και ευχήθηκε στους αριστούχους της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε λίγα χρόνια να τους τιμήσει ο δήμος και ως φοιτητές. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο οποίος με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων, αναφέρθηκε στο μήνυμα της γέννησης του Χριστού και απευθυνόμενος στους φοιτητές και τους μαθητές τους υπενθύμισε ότι όποιος μαθαίνει γράμματα παίρνει τη μορφή του αληθινού ανθρώπου που είναι ολοκληρωμένος και κάλεσε τους νέους να έχουν στόχους, να τους επιδιώκουν και να τους πετυχαίνουν.
Το δυναμικό του δήμου
Ακολούθως το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Πηνείας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι τα παιδιά που μορφώνονται είναι και το δυναμικό για το δήμο Πηνείας και ευχήθηκε να επιστρέψουν και να εργαστούν στον τόπο τους, για να αναπτυχθεί η περιοχή και να πάει μπροστά.

Το ‘παρών’ στην εκδήλωση έδωσε και ο βουλευτής κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος πέρα από τα συγχαρητήρια επεσήμανε ότι η επιτυχία των παιδιών της Πηνείας είναι ιδιαίτερη, καθώς υπάρχουν ανισότητες με τα παιδιά των μεγάλων αστικών κέντρων, με αποτέλεσμα να μην τους επιτρέπουν ισότιμη είσοδο στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και κάλεσε τους νέους φοιτητές να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και να προχωρήσουν μπροστά. «Να βάζετε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών και των στόχων σας» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο βουλευτής κ. Τάκης Αντωνακόπουλος τόνισε ότι καταλαβαίνει την αξία που έχει η επιτυχία των νέων φοιτητών και χαρακτήρισε άθλο την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. Συμβούλευσε δε τα νέα παιδιά να γίνουν καλοί επαναστάτες με αιτία, να αμφισβητούν και να αγωνίζονται και τους επεσήμανε ότι το μυαλό νικά όλα τα εμπόδια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο αντινομάρχης κ. Ευγένιος Μπαλκάμος, ο οποίος πέρα από τις ευχές και τα συγχαρητήρια, χαρακτήρισε άδικο το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και επεσήμανε ότι πρέπει να ανατραπεί και να βελτιωθεί.

Ακολούθησε ομιλία και από τον διευθυντή του λυκείου Σιμόπουλου κ. Γιάννη Τσίρο και αμέσως μετά έγιναν οι βραβεύσεις των νέων φοιτητών και ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αριστούχων μαθητών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι του δήμου, ενώ τον βουλευτή κ. Γιάννη Κουτσούκο εκπροσώπησε η διευθύντρια του γραφείου του στην Αμαλιάδα κα Μαργαρίτα Λιακοπούλου.

Για το παραπάνω άρθρο το οποίο διανείμει και δημοσιεύτηκε στον "τύπο" της Ηλείας και το οποίο το αναδημοσιεύσαμε εδώ "ατόφιο" και όπως το λάβαμε, πήραμε αυτό το παρακάτω μήνυμα. Θεωρήσαμε σκόπιμο να το βάλουμε στο site γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει αλλαγή στη νοοτροπία προς το καλλίτερο. Διαβάστε λοιπόν το μήνυμα που μας άφησε ένας καλός αναγνώστης.
aftoi oi 17 neoi den exoun onomata?....mono oi mitropolites kai oi vouleftes exoun onomata gia tis efhmerides kai ta media?...

1 σχόλιο: