Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

JP Morgan: Αναβαθμίζει τη σύσταση του ΟΤΕ – Στα 17,30 ευρώ η τιμή στόχος

 Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024


Παρόλα αυτά, η JP Morgan πιστεύει ότι οι ανησυχίες των επενδυτών είναι υπερβολικές και οι μετοχές διαπραγματεύονται σε ελκυστική αποτίμηση - ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται με απόδοση EFCF 9,4%

Μετά την NBG Securities και η JP Morgan προχωρά σε αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής του OTE, σε overweight (από neutral προηγουμένως), αλλά μειώνει την τιμή στόχο στα 17,3 ευρώ, από 17,7 ευρώ προηγουμένως.

Όπως εξηγεί η JP Morgan, η μετοχή του ΟΤΕ χάνει 5,6% τον τελευταίο χρόνο (κλάδος: +10,4%), καθώς υπήρξαν ανησυχίες σχετικά με τη χονδρική αγορά οπτικών ινών και τον ανταγωνισμό, με τις Vodafone και Nova (που ανήκει στον όμιλο United Group) να είναι αισθητά φθηνότερες.

JPMorgan: Aποχωρεί o Τάκης Γεωργακόπουλος μετά από 17 χρόνια

Ανησυχίες JP Morgan

Παρόλα αυτά, η JP Morgan πιστεύει ότι οι ανησυχίες των επενδυτών είναι υπερβολικές και οι μετοχές διαπραγματεύονται σε ελκυστική αποτίμηση- ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται με απόδοση EFCF 9,4% (μέσος όρος του κλάδου τηλεπικοινωνιών: 6,9%). Επίσης, βλέπει ότι οι ευνοϊκοί καταλύτες εντός της ελληνικής αγοράς θα ωφελήσουν τον ΟΤΕ καθώς αξιοποιεί το ισχυρό δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας του, κυρίως την αυξημένη υιοθέτηση του FTTH.

Επιπλέον, ο ΟΤΕ διαθέτει ισχυρό ισολογισμό και ελκυστικές αποδόσεις για τους μετόχους (απόδοση TSR 8,6% το 2024), η οποία θα μπορούσε να αυξηθεί στο 11,1% το 2025 εάν τα έσοδα από την πώληση της Ρουμανίας διανεμηθούν στους μετόχους.

Ως εκ τούτου, αναβαθμίσει τον ΟΤΕ σε Overweight, δηλαδή για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, αλλά μειώνει στα 17,3 ευρώ την τιμή στόχο (από 17,7 ευρώ προηγουμένως). Αυτό συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 28% από την τρέχουσα τιμή.

Οι ανησυχίες για τη χονδρική πώληση οπτικών ινών είναι υπερβολικές

Η αγορά χονδρικής του ΟΤΕ είναι πιθανό να μειωθεί λόγω των ανταγωνιστών που κατασκευάζουν τις δικές τους υποδομές και του κινδύνου υπερπροσφοράς που ενέχουν τα φιλόδοξα σχέδια της ΔΕΗ. Αυτό έχει επιβαρύνει τις μετοχές, αν και η JP Morgan πιστεύει ότι οι ανησυχίες των επενδυτών είναι υπερβολικές.

Τα έσοδα χονδρικής FTTH αντιπροσωπεύουν μόνο το 1% του τμήματος χονδρικής (το οποίο αντιπροσωπεύει το 18% των ελληνικών εσόδων), επομένως ο αντίκτυπος είναι περιορισμένος. Η JP Morgan εξακολουθεί να αναμένει ότι το τμήμα χονδρικής θα μειωθεί μεσοπρόθεσμα.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου