Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Σύμφωνα με τα επίσημα exit poll: Μεγάλη ανατροπή – Τρίτη η Λεπέν, πρώτο το Νέο Λαϊκό Μέτωπο

Κυριακή, 7/7/2024 

Πρώτο το Νέο Λαϊκό Μέτωπο χωρίς αυτοδυναμία στις Γαλλικές εκλογές - Οι πρώτες δηλώσεις Μελανσόν.

Μεγάλη ανατροπή στις εκλογές στην Γαλλία. Οι κάλπες έκλεισαν στις 21:00 και βγήκαν τα πρώτα επίσημα exit polls, σύμφωνα με τα οποία πρώτο έρχεται το Νέο Λαϊκό Μέτωπο του Μελανσόν χωρίς αυτοδυναμία, δεύτερος ο Μακρόν και τρίτη η Λεπέν.

Συγκεκριμένα, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο βρίσκεται στην κορυφή καθώς προβλέπεται να κερδίσει μεταξύ 172 και 192 έδρες στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Δεύτερο κόμμα, έρχεται αυτό του Μακρόν (μεταξύ 150 και 170 έδρες) ενώ η Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέ έρχεται τρίτη με 132 έως 152 έδρες.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του IFOP για το TF1, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο εξασφαλίζει 180-215 έδρες στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση του Ipsos για την France TV εξασφαλίζει 172-215 έδρες.

Η Opinionway για το C News TV δίνει στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο 180-210 έδρες, ενώ το Elabe για το BFM TV 175-205. Η κεντρώα παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν Μαζί μάχεται με το κόμμα της Μαρίν Λεπέν για την δεύτερη θέση, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, εάν το exit poll επιβεβαιωθεί, το γαλλικό κοινοβούλιο θα είναι διαιρεμένο σε τρεις μεγάλες ομάδες οι οποίες έχουν διαφορετική ατζέντα, ενώ δεν έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει ενδεχομένως σε μια περίοδο αστάθειας τη χώρα.

Η νίκη της Αριστέρας αιφνιδιάζει τη Γαλλία, καθώς η νίκη της Λεπέν σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θεωρείτο δεδομένη.

«Ο λαός μας απέτρεψε την χειρότερη λύση»

Στις πρώτες του δηλώσεις του ο Ζαν Λυκ Μελανσόν τόνισε πως, «ο λαός μας απέτρεψε την χειρότερη λύση».

«Ο λαός μας ψήφισε κατά συνείδηση, χαιρετίζω την κινητοποίηση χιλιάδων ανδρών και γυναικών για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα», εξήγησε.

Πρόσθεσε πως, «έλεγαν ότι είναι ανέφικτο. Όλοι κινητοποιήθηκαν και γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι αυτό γιατί είναι καλοκαίρι και έχουν φύγει κάποιοι διακοπές».

Μάλιστα ανέφερε ότι «ο Μακρόν πρέπει να παραδεχτεί την ήττα του», προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να φύγει. «Ο πρόεδρος έχει καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει» τόνισε και δεσμεύτηκε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του, μόνο το πρόγραμμά του και ολόκληρο το πρόγραμμά του», τόνισε.

«Το αποτέλεσμα ρίχνει τη Γαλλία στην αγκαλιά της άκρας αριστεράς»

Εμφανώς απογοητευμένος ο Ζορντάν Μπαρντελά

Στις πρώτες του δηλώσεις ο επικεφαλής της Εθνικής Συσπείρωσης Ζορντάν Μπαρντελά δήλωσε πως «η Γαλλία βρίσκεται πλέον στα χέρια της ακροαριστεράς», προσθέτοντας ότι «θα ενισχύσουμε το έργο μας στην αντιπολίτευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου