Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Στη Γερμανία ο Ερντογάν λόγω EURO και… «Γκρίζων Λύκων»

Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας – Γερμανίας στον απόηχο του πανηγυρισμού Τούρκου ποδοσφαιριστή που έκανε το χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων».

Σε μια έκτακτη αλλαγή του προγράμματός του προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το Σάββατο ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί στο Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο, ο Ερντογάν θα βρεθεί στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνου, για να συμπαρασταθεί στους Τούρκους διεθνείς στον αγώνα κόντρα στην Ολλανδία για την προημιτελική φάση του EURO 2024.

Διπλωματική απόφαση

Η αλλαγή στο πρόγραμμα του προέδρου της γειτονικής χώρας δεν ήρθε λόγω της αγάπης του για τη στρογγυλή θεά, αλλά για λόγους διπλωματικού… παιχνιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε ο πανηγυρισμός του Μερίχ Ντεμιράλ κατά τη διάρκεια του αγώνα στη φάση των «16» κόντρα στην Αυστρία.

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε ο πανηγυρισμός του Ντεμιράλ.

Ο Τούρκος ποδοσφαιριστής πανηγύρισε με τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων», με την UEFA να ανακοινώνει έρευνα για το περιστατικό.

Παράλληλα, υπήρξε και έντονο διπλωματικό παρασκήνιο, με την Τουρκία να καλεί στο υπουργείο Εξωτερικών τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα, κάτι που έκανε με τη σειρά της και η Γερμανία.

Ο πανηγυρισμός του Ντεμιράλ με τη χειρονομία των «Γκρίζων Λύκων» οδηγεί τον Ερντογάν στη Γερμανία για να υπερασπιστεί τους… διεθνείς του, εκμεταλλευόμενος το περιστατικό για πολιτικούς σκοπούς

Έτσι, ο Τούρκος πρόεδρος θα βρεθεί στη γερμανική πρωτεύουσα για να στηρίξει φανερά τους παίκτες του Βιτσέντσο Μοντέλα, αλλά και παρασκηνιακά την ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου