Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Για φοροδιαφυγή ερευνάται ο Αντώνης Ρέμος

Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024


ΑΘΗΝΑ. Υπό έρευνα για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ βρίσκεται ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος, με αποτέλεσμα να έχει δεσμευθεί η περιουσία του.

Στο πόρισμα της Αρχής γίνεται αναφορά στις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλει ο τραγουδιστής και ειδικότερα φέρεται ότι την τελευταία πενταετία στις δηλώσεις του καταγράφεται εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ ετησίως. Το ύψος του ποσού φάνηκε ύποπτο στους ελεγκτές της Αρχής, καθώς θεωρείται ιδιαιτέρως χαμηλό για τέτοιου μεγέθους καλλιτέχνη.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής αρνείται την κατηγορία και απάντησε μέσω των δικηγόρων του ότι «με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής». Στη συνέχεια αναφέρει ότι «η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τι μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Το μεσημέρι της Πέμπτης (4/7) έγινε γνωστό πως η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του πασίγνωστου τραγουδιστή, μέχρι του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ και αυτό γιατί ερευνάται για φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυσέλιδο πόρισμα της ανεξάρτητης Αρχής, το οποίο έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω, φέρεται να γίνεται αναφορά σε μια εταιρεία του τραγουδιστή, συναλλαγή της οποίας πριν από λίγο καιρό φέρεται να χτύπησε «καμπανάκι» στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της ανεξάρτητης Αρχής και ξεκίνησε η έρευνα.

Τα στοιχεία και το πόρισμα της Αρχής παραδόθηκαν πριν από έναν μήνα στον οικονομικό εισαγγελέα ο οποίος ερευνά την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου