Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Πρωτότυπη και με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα 25 χρόνια του Συλλόγου «LYKEIO ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΒΟΣΤΩΝΗΣ»

 Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Κατάμεστο ήταν το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Βοστώνης στον εορτασμό των 25 χρόνων του Lykeiou Ton Ellinidon, Boston.

Ήταν μία διαφορετική εκδήλωση όπου μάθαμε πολλά ιστορικά γεγονότα από τότε που έγινε το Lykeio Ελληνίδων στην Ελλάδα και μετά σε διάφορα μέρη του κόσμου.  Αλλά ακούσαμε ελληνικά τραγούδια, ακούσαμε απαγγελίες και είδαμε τους χορευτές και τις χορεύτριες του ομίλου Lykeio Ελληνίδων που χόρεψαν χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Το τραγούδι "Τζιβαέρι" τραγούδησαν οι κυρίες Νικόλ Μεναντέρ και Σέντυ Θοεδώρου ενώ ο κόσμος τραγουδούσε μαζί τους και πολλών τα μάτια είχαν δάκρυα!

Τα ποιήματα διάβασαν οι Δρ. Βασιλική Ράπτη και ο Peter Botteas.  Τους χορούς χόρεψαν 16 χορευτές/χορευτριες.  Στη θεατρική στάση συμμετείχαν οι: Angela & Chloe Athanasopoulos.

Στο ιστορικό ακούσαμε για τα ήθη και έθιμα με την προίκα, τις φορεσιές και τη σημασία τους.  Όλα αυτά δεμένα με την σημερινή τεχνολογία και με ζωντανή μουσική.  Αρκετές φορές ο κόσμος που γέμισε το αμφιθέατρο χειροκρότησε τους εκτελεστές της όμορφης βραδιάς.

Claire-Aliki Collins, παρουσιάστρια της βραδιάς

Κατασυγκινημένη ήταν η ιδρύτρια  του Lykeiou Ελληνίδων  Βοστώνης κ. Ειρήνη Σάβα από τον κόσμο και την ωραία καλλιτεχνική παρουσίαση. 

Η κ. Ειρήνη Σάβα

Στο τέλος η κ. Σάβα δακρυσμένη ευχαρίστησε τον κόσμο και όλους τους συντελεστές και κάλεσε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βασίλη Καυκά στην εξέδρα o οποίος είπε:  Πριν 27 χρόνια με πλησίασε η Ειρήνη Σάβα και μου είπε ότι θέλω να κάνω το χορευτικό μου συγκρότημα Lykeio Ελληνίδων .  Της είπα ότι πρέπει να πάρεις την έγκριση από το Γενικό Γραφείο στην Ελλάδα.  Μου ζήτησε και έγραψα το γράμμα στην Αθήνα και μετά από κάποιες διαδικασίες πριν 25 χρόνια ιδρύθηκε ο όμιλος της Βοστώνης.  Συγχαρητήρια στους χορευτές και χορεύτριες, στον Δρ. Αθανάσιο Σάβα και τον γιό τους Μιχάλη που αναλαμβάνει τα ηνία του ομίλου.  Δίνεται άλλο χρώμα στις εκδηλώσεις μας με τους χορούς, τις παραδοσιακές στολές, τις Καρυάτιδες που κρατούν την Ελληνική μας σημαία στην παρέλαση της Βοστώνης, στη γιορτή για τα στεφάνια του Μαραθωνίου Δρόμου της Βοστώνης και τόσες άλλες εκδηλώσεις.  Σας ευχαριστούμε εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας. 

Στη συνέχεια έδωσεε αναμνηστική πλακέτα στον Όμιλο η οποία έγραφε: 

   Congratulations

Lykeio Ellinidon of Boston, USA

25 years of performances

Representing Greek Culture & History

Federation of Hellenic-American Societies of New England

Sunday, December 3, 2023

Οργανωτική επιτροπή ήταν οι: Georgios Kyriazidis, Claire-Aiki Collins, Dawn Georgiadis, Magdal;ena Gyftopoulos, Konstantinos Kaplanis, Daphne Kaxiras, Antigono Konstantinidou, Kosmas Kosmas, Andrea Messina, Michael Savas, Irene Savas, Ilyana Sawka, Sandy Theodorou.

Μουσική έπαιξε η ορχήστρα "Το Ρεύμα".

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο και την Διευθύντρια Χρυσούλα Κουρκουντή, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη, το Ζαχαροπλαστείο Athan's & Βrite Kleen.

Παρευρέθηκαν μεταξύ των άλλων και οι κ.κ. Συμεών Τέγος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη με την οικογένειά του, Γεώργιος Καντώνης,απερχόμενος Πρόεδρος του Ελληλικού Κολεγίου και Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος με την σύζυγό του Μάρθα...

Ακολούθησε δεξίωση για όλους.  Στη διάρκεια της δεξίωσης χορευτές και κόσμος άρχισε να χορεύει με ζωντανή Ποντιακή μουσική.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου