Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Ελαΐς Unilever Hellas: Προσφεύγει κατά του προστίμου Σκρέκ

 Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, 2023

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι ελεγκτικές αρχές υπολόγισαν το πρόστιμο, «μη λαμβάνοντας υπόψιν βασικές παραμέτρους του τρόπου λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και των λογιστικών προτύπων»

Η Ελαΐς Unilever Hellas πρόκειται να προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αμφισβήτηση του προστίμου που της επιβλήθηκε σήμερα μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία σημειώνει ότι ενώ γίνεται απόλυτα κατανοητό το σκεπτικό της υπουργικής απόφασης σχετικά με τη διατήρηση του μεικτού περιθώριου κέρδους, υπάρχει διαφωνία με τη μεθοδολογία βάσει της οποίας οι ελεγκτικές αρχές υπολόγισαν το πρόστιμο, «μη λαμβάνοντας υπόψιν βασικές παραμέτρους του τρόπου λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και των λογιστικών προτύπων».

Σκρέκας: Γιατί επιβάλαμε το πρόστιμο στις πολυεθνικές

Μάλιστα, η Ελαΐς Unilever Hellas σημειώνει ότι «πάντα υποστήριζε, και θα συνεχίσει να υποστηρίζει, τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού και περίπλοκου ζητήματος, όπως η παγκόσμια κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας, η αύξηση του κόστους της ενέργειας και των πρώτων υλών καθώς και του πληθωρισμού».

Παράλληλα, η εταιρεία σημειώνει ότι απασχολεί περισσότερους από 450 εργαζομένους, διατηρεί εδραιωμένη εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα μέσω του εργοστασίου της στο Ρέντη Αττικής και 2 ιδιόκτητων κέντρων διανομής, ενώ συνεργάζεται με περισσότερους από 1.000 τοπικούς προμηθευτές, για να καταλήξει ότι στηρίζει «εμπράκτως και με υπευθυνότητα την ελληνική οικονομία».

Επιπλέον, η Ελαΐς Unilever Hellas καταλήγει ότι αναγνώρισε εξαρχής την πίεση στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών από το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και ότι πήρε τη «συνειδητή απόφαση να μην μετακυλήσει μεγάλο ποσοστό του επιπλέον κόστους παραγωγής και λειτουργίας της, εις βάρος της κερδοφορίας της, προστατεύοντας έτσι τους καταναλωτές και τους μεταπωλητές λιανικού εμπορίου».

Τέλος, η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι έχει ήδη προγραμματίσει και ενημερώσει τους συνεργάτες της από αρχές Οκτωβρίου, ότι θα συμμετάσχει, με πάνω από 80 γνωστούς κωδικούς προϊόντων από όλες τις κατηγορίες της, στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, επέβαλε το ανώτατο πρόστιμο, ύψους 1.000.000 ευρώ για κάθε μια από τις δύο πολυεθνικές εταιρείες, για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ)

Τα πρόστιμα αφορούν την παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας. Η δεύτερη εταιρεία στην οποία επιβλήθηκε το ίδιο ανώτατο πρόστιμο είναι η «ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.».

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου