Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Space X: Εκτοξεύθηκε ο πύραυλος Starship του Ελον Μασκ (βίντεο)

 Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, 2023

Ο ισχυρότερος πύραυλος που αναπτύχθηκε ποτέ, εκτοξεύτηκε από κέντρο της SpaceX στο Τέξας το Σάββατο

«Η φόρτωση καυσίμου έχει ξεκινήσει», έγραψε λίγο νωρίτερα στην πλατφόρμα X ο Ελον Μασκ, ενώ μοιράστηκε μια ανάρτηση από τον λογαριασμό της SpaceX που ανέφερε ότι «όλα είναι έτοιμα για τη δεύτερη ολοκληρωμένη δοκιμή πτήσης» του πυραύλου.

Γιατί άργησε τόσο η δεύτερη εκτόξευση;

Αξίζει να σημειωθεί πως χρειάστηκαν περισσότεροι από έξι μήνες για τη δεύτερη προσπάθεια εκτόξευσης του Starship – διάστημα πολύ μεγαλύτερο από αυτό που περίμενε η SpaceX.

Σε μεγάλο βαθμό η καθυστέρηση οφείλεται στις νέες απαιτήσεις αδειοδότησης, καθώς, μετά την εκρηκτική πρώτη δοκιμή, η Ομοσπονδιακή Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) διεξήγαγε έρευνα και διέταξε σημαντικές αλλαγές προτού χορηγήσει ξανά άδεια για την πτήση του Starship.

Πραγματοποιήθηκε επίσης εξέταση από την Υπηρεσία Ιχθύων και Αγριας Ζωής των ΗΠΑ, για να εκτιμηθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο ευαίσθητο οικοσύστημα που περιβάλλει την τοποθεσία εκτόξευσης στο Τέξας, στη Μπόκα Τσίκα.

Με πληροφορίες από BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου