Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Φράγμα Πηνειού. Τους ξυπνήσαμε; Γι αυτό το θέμα, γράψαμε πριν δύο μήνες εδώ στο paneliakos.com. Γιά την εγκατάλυψη του φράγματος

Τρίτη, 7/11 (Νοεμβρίου), 2023

Εχουν σχέδια από το 2018!  Καλά που δεν έφαγαν σχέδια τα ποντίκια!

Η απάντηση της δ/νσης τεχνικών έργων της ΠΔΕ, στον Νίκο Δημάκη.

Απάντηση στην επιστολή του Νίκου Δημάκη σχετικά με την κατάσταση του φράγματος Πηνειού απέστειλε την περασμένη Παρασκευή η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στην επιστολή του ο ενεργός πολίτης της Ανδραβίδας με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα της Θεσσαλίας, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την δομική – και όχι μόνο – επάρκεια του φράγματος με την Περιφέρεια να τονίζει αρχικά στην απάντησή της πως «Σε συνέχεια της σχετικής αίτησής σας, κατανοούμε την αγωνία σας για την κατάσταση του φράγματος Πηνειού ως κατοίκου της ευρύτερης περιοχής. Έχοντας υπόψη και τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα της Θεσσαλίας η αγωνία σας είναι πλήρως δικαιολογημένη».

Ακολούθως, δια στόματος του Προϊστάμενου, Χρήστου Καραγιάννη, τονίζεται πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δια της Δ/νσης Τεχνικών Έργων, έχει μεριμνήσει μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας από το 2018 για την ανάθεση της συντήρησης και της παρακολούθησης της συμπεριφοράς του Φράγματος Πηνειού, σε εταιρεία με εμπειρία στο συγκεκριμένο έργο. Παράλληλα – όπως σημειώνεται – έχει συνεργαστεί μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Πατρών για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς του Φράγματος. «Παρότι η κατασκευή του φράγματος ξεκίνησε από το 1961 η συμπεριφορά του όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει την αρτιότητα και την ορθότητα των τεχνικών κατασκευής του», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, στην απάντηση τονίζεται πως το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελετών με τίτλο: ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΔΡΕΥΣΗΣ τ. ΔΗΜΟΥ ΩΛΕΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας που βρίσκεται στο στάδιο της ανάδειξης οριστικού αναδόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου