Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Εφοδος FBI στα σπίτια δεύτερου βοηθού του Ανταμς και πρώην αξιωματούχου της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οπως οι πράκτορες του FBI έκαναν έρευνα στο σπίτι της επικεφαλής εράνων του δημάρχου Ερικ Ανταμς, νωρίτερα αυτό το μήνα, για αποδείξεις ότι η προεκλογική του εκστρατεία συνωμότησε με την Τουρκία, χωριστές ομάδες εκτέλεσαν εντάλματα έρευνας στις κατοικίες δύο άλλων που είχαν δεσμούς με τον δήμαρχο και τη χώρα αυτή, είπαν αρκετοί άνθρωποι με γνώση του θέματος.

Εκτός από το σπίτι της επικεφαλής οικονομικής στήριξης, Μπριάνα Σαγκς (Brianna Suggs), έγινε έρευνα επίσης στα σπίτια της Ράνα Αμπάσοβα (Rana Abbasova), βοηθού στο Γραφείο Διεθνών Υποθέσεων του κ. Ανταμς, είπαν τέσσερα άτομα, και του Τσενκ Οτσάλ (Cenk Öcal), πρώην στελέχους της Turkish Airlines, που υπηρέτησε στη μεταβατική ομάδα του, είπαν δύο άτομα.

Οι συντονισμένες επιδρομές ήταν το πρώτο δημόσιο σημάδι μιας ευρείας έρευνας για διαφθορά στην εκστρατεία του δημάρχου το 2021. Στο πλαίσιο της έρευνας, το FBI και οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν εξετάζουν εάν η τουρκική κυβέρνηση συνωμότησε με την εκστρατεία του κ. Aνταμς να διοχετεύσει ξένες δωρεές στα ταμεία της εκστρατείας και εάν ο κ. Ανταμς πίεσε αξιωματούχους της Πυροσβεστικής να υπογράψουν για τη λειτουργία ενός πολυώροφου κτιρίου όπου θα στεγαζόταν το τουρκικό προξενείο, παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια.

Τόσο η 41χρονη κ. Aμπάσοβα όσο και ο κ. Οτσάλ έχουν δεσμούς με την Τουρκία. Ηταν ο μακροχρόνιος σύνδεσμος του κ. Ανταμς με την τουρκική κοινότητα όταν υπηρετούσε ως πρόεδρος του διαμερίσματος του Μπρούκλιν και γενικός διευθυντής του γραφείου της Turkish Airlines στη Νέα Υόρκη μέχρι τις αρχές του περασμένου έτους. Η κ. Αμπάσοβα, ο κ. Οτσάλ, η κ. Σαγκς και ο κ. Ανταμς δεν έχουν κατηγορηθεί για αδικήματα.

Οι έρευνες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της 2ας Νοεμβρίου, όταν ομάδα πρακτόρων του FBI κατέβηκαν στο τούβλινο διώροφο σπίτι της Αμπάσοβα στο Φορτ Λι της Νέας Ιερσέης. Η κ. Αμπάσοβα υπηρετεί ως διευθύντρια πρωτοκόλλου στο Γραφείο του Δημάρχου για τις Διεθνείς Υποθέσεις. Αν μη τι άλλο, δεν ήταν σαφές αν πήραν κάτι από το σπίτι.

Μια ξεχωριστή ομάδα πρακτόρων επισκέφτηκε το σπίτι του κ. Οτσάλ στη Νέα Ιερσέη, ενός πρώην αεροσυνοδού που, σύμφωνα με τη σελίδα του στο LinkedIn, έγινε γενικός διευθυντής της Turkish Airlines, πρώτα στη Σόφια της Βουλγαρίας και μετά στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Οτσάλ, σύμφωνα με τουρκικό ρεπορτάζ, απολύθηκε από την αεροπορική εταιρεία στις αρχές του 2022 κατά τη διάρκεια αναδιαρθρώσεων στην εταιρεία.

Η κ. Αμπάσοβα και ο κ. Οτσάλ δεν απάντησαν σε μηνύματα που ζητούσαν σχολιασμό και δεν ήταν άμεσα δυνατό να προσδιοριστεί εάν είχαν προσλάβει δικηγόρους. Ο Εβαν Θις (Evan Thies), εκπρόσωπος της εκστρατείας του κ. Ανταμς, είπε: «Η κ. Αμπάσοβα δεν απασχολήθηκε ούτε πληρώθηκε από την εκστρατεία».

Ο Φάμπιεν Λιβάι (Fabien Levy), εκπρόσωπος του Δημαρχείου, δήλωσε ότι ο δήμαρχος συνεργάζεται με τους ερευνητές. Ο κ. Ανταμς αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία και, μέσω του δικηγόρου του Μπόιντ Τζόνσον, σημείωσε ότι η εκστρατεία είχε προληπτικά αναφέρει ένα αγνώστου ταυτότητας άτομο σε ομοσπονδιακούς ερευνητές ότι πρόσφατα ενήργησε «ανάρμοστα».

Την Πέμπτη, δύο άτομα που ενημερώθηκαν για το θέμα επιβεβαίωσαν νωρίτερα δημοσιεύματα στη «New York Post» ότι το άτομο ήταν η κυρία Αμπάσοβα. Ο κ. Θις αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την εν λόγω συμπεριφορά.

Εκπρόσωποι του FBI και του Γραφείου Εισαγγελίας των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν το ίδιο πρωί που οι πράκτορες έκαναν έρευνα στο σπίτι της κυρίας Σαγκς στο Μπρούκλιν και έφυγαν με τρία iPhone, δύο φορητούς υπολογιστές και άλλα στοιχεία, σύμφωνα με αρχεία.

Πηγή: «Νew Υork Τimes», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου