Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Δημοσκόπηση ΗΠΑ: Πρώτος ο Ντόναλντ Τραμπ, έκπληξη από τον Κένεντι Τζούνιορ

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, 2023

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι τον Τραμπ να προηγείται του Μπάιντεν με 51% έναντι 49%, όταν οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ των δύο

Οι Αμερικανοί που σκέφτονται να ψηφίσουν τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2024 δηλώνουν ότι «ισχυρότερο κίνητρο» είναι το να εμποδίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει στο Οβάλ Γραφείο από το να υποστηρίξουν τον σημερινό πρόεδρο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Η σφυγμομέτρηση έδειξε ότι ο Μπάιντεν και ο Τραμπ βρίσκονται σε «απόσταση αναπνοής», με τον Ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο να προηγείται του Δημοκρατικού διαδόχου στον Λευκό Οίκο με 51% έναντι 49%, σε ερώτηση με μόνες επιλογές τους δύο πολιτικούς.

Περίπου το 50% των υποστηρικτών του Μπάιντεν στη δημοσκόπηση τόνισαν πως με την ψήφο τους θα καταψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ και τις πολιτικές του, σε σύγκριση με το 38% που δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν «για να υποστηρίξουν τον Τζο Μπάιντεν και τις πολιτικές του». 

Ρ. Κένεντι Τζούνιορ: Φεύγει από το Δημοκρατικό Κόμμα και «κατεβαίνει» ως ανεξάρτητος

Η νέα δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos καταγράφει σημαντική υποστήριξη πολιτών και για τον ανεξάρτητο υποψήφιο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ακτιβιστή κατά των εμβολίων και γόνο μιας ιστορικής πολιτικής οικογένειας.

Σε μια υποθετική τριπλή αναμέτρηση, το 30% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση επιλέγει τον Μπάιντεν, το 32% τον Τραμπ και το 20% τον Κένεντι. Οι υπόλοιποι δήλωσαν αβέβαιοι ή ότι δεν θα ψήφιζαν.

Ειδικοί των Δημοκρατικών δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ενισχύουν την άποψη ότι ο Μπάιντεν πρέπει να προβάλει μια θετική επιχειρηματολογία για την επανεκλογή του, ιδίως σε πολιτείες όπως η Τζόρτζια και η Βόρεια Καρολίνα. Πολλοί Αμερικανοί εξακολουθούν να μην είναι εξοικειωμένοι με την οικονομική πολιτική του προέδρου, η οποία έχει οδηγήσει το Κογκρέσο να εγκρίνει σημαντικές νέες επενδύσεις. 

«Ο Μπάιντεν πρέπει 100% να διατυπώσει με σαφήνεια το οικονομικό του όραμα», δήλωσε ο Μάικλ Σεράσο, στρατηγικός σύμβουλος των Δημοκρατικών που εργάστηκε στις προεκλογικές εκστρατείες του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα το 2008 και το 2012. 

Ο Τζέσι Φέργκιουσον, στρατηγικός σύμβουλος που εργάστηκε για την προεδρική υποψηφιότητα της Δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον το 2016, δήλωσε ότι η ομάδα του Μπάιντεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για να κάνει συγκρίσεις με τον Τραμπ και όχι απλώς να του επιτεθεί.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου