Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: «Θα εξοντώσουμε τον ηγέτη της Χαμάς» – Δεύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στην περιοχή

Κυριακή, 5 Νοεμβρίου, 2023

Από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους άμαχοι που σκοτώθηκαν την ίδια ημέρα της πρωτοφανούς μεγέθους επίθεσης της Χαμάς.

ΟΙσραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, εμφανίστηκε σήμερα πεπεισμένος ότι το Ισραήλ θα εντοπίσει τον ηγέτη της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινουάρ.

«Θα βρούμε τον Σινουάρ και θα τον εξοντώσουμε», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τελ Αβίβ.

Από τα πλήγματα του Ισραήλ σχεδόν 9.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, λέει η Χαμάς

Αυτό το Σάββατο «δώσαμε δύσκολες μάχες στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας. Ολοκληρώσαμε την περικύκλωση της Γάζας και οι δυνάμεις μας επιχειρούν από Νότο και Βορρά», τόνισε και πρόσθεσε «και για να το κάνουμε αυτό μπήκαμε σε κατοικημένες περιοχές».

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε τη χερσαία επιχείρησή του στο παλαιστινιακό έδαφος την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου. Τουλάχιστον 29 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τότε, σύμφωνα με τον στρατό.

Πόλεμος κατά των αμάχων

Από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους άμαχοι που σκοτώθηκαν την ίδια ημέρα της πρωτοφανούς μεγέθους επίθεσης της Χαμάς.

Σε αντίποινα, το Ισραήλ κήρυξε πόλεμο για να «εξολοθρεύσει» τη Χαμάς, σφυροκοπώντας ακατάπαυστα τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία διοικείται από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Από τα πλήγματα αυτά έχουν σκοτωθεί σχεδόν 9.500 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε στις 27 Οκτωβρίου τη Χαμάς ότι «διεξάγει πόλεμο από νοσοκομεία» της Λωρίδας της Γάζας, κάτι που το ισλαμιστικό κίνημα διέψευσε κατηγορηματικά.

Δεύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ πλέει στη Μέση Ανατολή

Δεύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ έφτασε στα ανοιχτά της Μέσης Ανατολής, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός, «μια ακόμη ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου έφτασε στη Μέση Ανατολή, η δεύτερη που σταθμεύει στην περιοχή εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς που κυβερνά τη Γάζα».

Ακόμη, η κεντρική διοίκηση των ΗΠΑ αναφέρει ότι μεταξύ των πλοίων που πλέουν μαζί με το USS Dwight D. Eisenhower είναι ένα ζευγάρι αντιτορπιλικών κατευθυνόμενων πυραύλων και ένα καταδρομικό κατευθυνόμενου πυραύλου.

Σημειώνεται ότι ανοικτά της Μέσης Ανατολής πλέει και το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford καθώς και πολεμικά πλοία υποστήριξης. Το USS Gerald R. Ford διαθέτει 5.000 ναύτες και το συνοδεύουν καταδρομικά και αντιτορπιλικά, αλλά και αεροσκάφη.

Γιατί στέλνουν αεροπλανοφόρα οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την πλήρη τους στήριξή τους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Χαμάς, κάτι που έχει φανεί από τις δηλώσεις του ίδιου του προέδρου της χώρας, Τζο Μπάιντεν.

Παρότι που οι ΗΠΑ σημειώνουν πως η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή είναι κυρίως αποτρεπτική και τα αεροπλανοφόρα βρίσκονται εκεί ώστε να επιχειρήσουν εφόσον χρειαστεί, ο ναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και πρώην ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Τζέιμς Σταυρίδης, ανέλυσε σε άρθρο του στο Bloomberg τις δυνατότητες αυτών των δυνάμεων που ενισχύονται συνεχώς ανοικτά του Ισραήλ, αλλά και ποιους σκοπούς θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν.

Ο πρωταρχικός λόγος ύπαρξης αυτών των δυνάμεων

Ο βασικός και πρωταρχικός λόγος για να σκεφτεί κάποιος την παρουσία τους στην περιοχή της κρίσης είναι η παρουσία πάρα πολλών Αμερικανών πολιτών στην εμπόλεμη ζώνη. Υπάρχουν περίπου 200.000 Αμερικανοί στο Ισραήλ, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν διπλή υπηκοότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου