Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Η Μόνικα Μπελούτσι βραβεύτηκε με τον «Χρυσό Αλέξανδρο»

  Σάββατο, 11/11/23

Τον Χρυσό Αλέξανδρο του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για το σύνολο της προσφοράς της στο σινεμά, παρέλαβε η Μόνικα Μπελούτσι.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που έλαβα αυτό το βραβείο, είμαι πολύ ευγνώμων και ιδιαίτερα συγκινημένη», ήταν τα λίγα λόγια που είπε η Μόνικα Μπελούτσι, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη της στη Μαρία Κάλλας για την έμπνευση που της προσέφερε, ενώ πριν κατέβει από τη σκηνή, παρέμεινε για λίγα δευτερόλεπτα αγγίζοντας το μέρος της καρδιάς της για να επαναλάβει τις ευχαριστίες στο κοινό που τη χειροκροτούσε παρατεταμένα.

Φωτ.: Eurokinissi

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης, είπε ότι η διοργάνωση τιμά μια σπουδαία ηθοποιό η οποία εδώ και 30 χρόνια κατέχει μια σπουδαία θέση στον παγκόσμιο κινηματογράφο.«Σ’ αυτό το υπόδειγμα κινηματογράφου εποχής το οποίο ξεδιπλώνει τις πιο φωτεινές πτυχές της ευρωπαϊκής ιστορίας, η Μόνικα Μπελούτσι παραδίδει μια μνημειώδη ερμηνεία, πλάθοντας έναν πολυεπίπεδο γυναικείο χαρακτήρα».

Η υποδοχή που της επιφύλαξαν οι σινεφίλ μέσα στην κινηματογραφική αίθουσα ήταν επίσης ιδιαίτερα θερμή, ενώ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ίδια σε νεότερη εκδοχή της, όταν σε ηλικία 37 ετών υποδύθηκε το ρόλο της 27χρονης Μαλένας, στην ομώνυμη ταινία του 2000 του Τζουζέπε Τορνατόρε. Πρόκειται για την αξέχαστη και συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης και συγχρόνως τοιχογραφία μιας οδυνηρής ιστορικής περιόδου, όπου η Μόνικα Μπελούτσι ερμηνεύει υποδειγματικά έναν πολυσύνθετο γυναικείο χαρακτήρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου