Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Κριτική στην αλβανική Δικαιοσύνη καθώς και στους κυβερνητικούς χειρισμούς, σε συνέντευξή του ο Φρέντι Μπελέρης

Σάββατο, 11/11/23

Κριτική στην αλβανική Δικαιοσύνη καθώς και στους κυβερνητικούς χειρισμούς στη Χειμάρρα, για τους οποίους αναφέρει πως συνιστούν «πολιτική υφαρπαγής των περιουσιών», ασκεί σε συνέντευξή του ο Φρέντι Μπελέρης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ από το καρτοτηλέφωνο των φυλακών όπου κρατείται, ο κ. Μπελέρης επισημαίνει πως «η αγωνία του κ. Ράμα ήταν να μη χάσει το δημαρχείο Χειμάρρας. Πιστεύω ότι προσπαθεί να με θέσει εκτός από τη μάχη διεκδίκηση του δήμου, αν ξαναγίνουν εκλογές».

Αναφερόμενος στους στόχους της αλβανικής κυβέρνησης, υπογραμμίζει πως «θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική της υφαρπαγής των περιουσιών, την προσπάθεια να δυσκολέψουν τη ζωή και να στερήσουν οικονομικούς πόρους από τους ντόπιους κατοίκους, τους Ελληνες, με σκοπό να φύγουμε».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν στοιχεία, βάσει των οποίων αποδεικνύεται ότι οι αλβανικές αρχές πλαστογραφούν τις καταστάσεις περιουσιακών στοιχείων, προχωρώντας σε παράνομες αλλαγές του χωροταξικού σχεδίου της Χειμάρρας.

Κομισιόν: Αναφορά στην υπόθεση Μπελέρη στην έκθεση προόδου της Αλβανίας

Σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας αναφέρθηκε στην παραδοχή του μάρτυρα κατηγορίας ότι χρηματίσθηκε, σημειώνοντας πως «μετά από την παραδοχή ότι χρηματίστηκε, σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα η κατηγορία θα είχε καταπέσει».

«Δεν μπορεί να κρατούμαι προφυλακισμένος για τόσο καιρό, με τη μαρτυρία ενός ανθρώπου που είναι καταδικασμένος για απάτες και κλοπές και ενός συνεργάτη της αστυνομίας, που, όπως παραδέχθηκε ο διευθυντής της αστυνομίας της Χειμάρρας, τον έχουν χρησιμοποιήσει και σε άλλες υποθέσεις. Στην ερώτηση των δικηγόρων “τι έγινε μετά που έφυγες που πήρες τα λεφτά;”, λέει δε θυμάμαι. Αυτός πήγε και παρέδωσε τα λεφτά μετά από 8 ώρες, μία στημένη ιστορία», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπελέρης δεν παραλείπει επίσης να αναφερθεί στους δικαστικούς λειτουργούς, σημειώνοντας πως «οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται έχουν επανδρώσει τη “νέα δικαιοσύνη” όπως τους αρέσει να τη λένε, αυτοί είναι οι παλιοί. Είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν “ουρές” από το παρελθόν, έχουν υποθέσεις».

«Ανθρωπος που έχει χάσει τις εκλογές παραμένει στη διοίκηση του δήμου και όσο παραμένει, υπάρχουν κατηγορίες στον αλβανικό Τύπο αλλά και στη δικαιοσύνη ότι παίρνει αποφάσεις, οι οποίες αποτελούν σκάνδαλα και οικονομικές ατασθαλίες».

«Εχουμε κάνει μηνύσεις για πλαστογραφημένα έγγραφα που υπάρχουν στη δικογραφία. Το SPAK (Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς) κλείνει την υπόθεση και δεν δέχεται τις μηνύσεις μας», προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου