Πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έγινε γνωστό ότι ο θρύλος του ΟλυμπιακούΝίκος Γιούτσος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πενθεί και εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον χαμό του Νίκου Γιούτσου.

Ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ολόχρυση ιστορία του Ολυμπιακού, μια μεγάλη μορφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γεννημένος στην Καστοριά, μεγαλωμένος στην Ουγγαρία, φόρεσε τα ερυθρόλευκα για δέκα χρόνια και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Από τη σεζόν 1964-’65 έως το καλοκαίρι του 1974 ξεσήκωνε τον κόσμο στις κερκίδες με τις προσωπικές του ενέργειες.

«Έμπαινε Γιούτσο!» τον παρότρυναν χιλιάδες άνθρωποι στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης», εξαιτίας των επελάσεών του προς τις αντίπαλες εστίες. Ένα σύνθημα, μια ιαχή που έμεινε στην ιστορία!

Με τη φανέλα του Θρύλου αγωνίστηκε σε 330 παιχνίδια, σημείωσε 128 γκολ και δοξάστηκε. Ένας αυθεντικός μπαλαδόρος, ο οποίος με τον Ολυμπιακό κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα.

Το αποτύπωμά του Νίκου Γιούτσου θα μείνει βαθύ στην ιστορία του Συλλόγου.

Από την Ελλάδα στην Ουγγαρία και επιστροφή

Ο Νίκος Γιούτσος πρωτόπαιξε μπάλα στην ουγγρική  Τσέπελ. Στη Βουδαπέστη είχε καταφύγει με τη μητέρα και την αδερφή του ως πολιτικός πρόσφυγας τα χρόνια μετά τον εμφύλιο. Στην Ελλάδα επέστρεψε στα 22 του, όταν και εντάχθηκε στην ομάδα του Πειραιά.

Με τα ερυθρόλευκα ο εκλιπών κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (1966, 1967, 1973, 1974) και άλλα τόσα κύπελλα (1964, 1968, 1971, 1973). Ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική πορεία του στον Εθνικό.