Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Αμερικανικό ελικόπτερο κατέπεσε στα όρια των χωρικών υδάτων της Κύπρου – Πέντε νεκροί

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, 2023

Το ελικόπτερο κατέπεσε ανοιχτά των ακτών της νοτιοανατολικής Κύπρου

Πέντε μέλη των Ειδιερη προσοχή το συμβάν, καθώς ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να εμποδίσει την επέκταση του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν στην WP ότι το πλήρωμα του ελικοπτέρου βρισκόταν στην περιοχή ως μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης του Πενταγώνου, ο οποίος περιλαμβάνει την προετοιμασία για πιθανές εκκενώσεις από το Ισραήλ και τον Λίβανο.

Το ελικόπτερο κατέπεσε ανοιχτά των Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ έχασαν τη ζωή τους μετά από δυστύχημα με ελικόπτερο που κατέπεσε στην ανατολική Μεσόγειο, στα όρια των χωρικών υδάτων της Κύπρου.

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσής τοποθέτησε με ακρίβεια το σημείο των ερευνών, στον επιχειρησιακό του χάρτη με τις NAVTEX, σημειώνοντας πως στην συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης.

Η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ (EUCOM), η οποία επιβλέπει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, αποκάλυψε για πρώτη φορά την είδηση για το δυστύχημα το Σάββατο, αν και δεν διευκρίνισε ποιος κλάδος του στρατού εμπλέκεται.

«Από σεβασμό για τις οικογένειες, δεν θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για το προσωπικό που εμπλέκεται», ανέφερε και πρόσθεσε: «Η αιτία του συμβάντος βρίσκεται υπό διερεύνηση. Ωστόσο, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η πτήση του αεροσκάφους είχε καθαρά σχέση με εκπαίδευση και δεν υπάρχουν ενδείξεις εχθρικής δραστηριότητας».

Σε δήλωσή της στην Washington Post, η EUCOM είπε ότι δεν θα δημοσιοποιήσει πληροφορίες σχετικά με τον τύπο του ελικοπτέρου ή λεπτομέρειες σχετικά με το προσωπικό που εμπλέκεται στη συντριβή παρά μόνο 24 ώρες αφότου είχε ενημερώσει τους συγγενείς.

Η δήλωση ανέφερε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη μετά από «ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης».

Το Πεντάγωνο έχει αναπτύξει δυνάμεις στην περιοχή ως επίδειξη δύναμης και αλληλεγγύης προς το Ισραήλ, με σκοπό να αποθαρρύνει το Ιράν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει στην περιοχή δύο ομάδες αεροπλανοφόρων, η καθεμία από τις οποίες περιλαμβάνει περίπου 7.500 στρατιώτες.

Πηγή: Washington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου