Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Γεμάτες» οι παραλίες της Ηλείας λόγω της παρατετ«αμένης καλοκαιρίας


Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, 2023

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας και που θυμίζουν καλοκαίρι, ενώ βρισκόμαστε ήδη στον μήνα Νοέμβριο, έχουν οδηγήσει εκατοντάδες πολίτες στις παραλίες της Ηλείας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Ελλάδα και που θυμίζουν καλοκαίρι, ενώ βρισκόμαστε ήδη στον μήνα Νοέμβριο, έχουν οδηγήσει εκατοντάδες πολίτες στις παραλίες της Ηλείας, προκειμένου να κάνουν το δροσιστικό μπάνιο τους, εκμεταλλευόμενοι την θερμοκρασία της θάλασσας, η οποία είναι σε ιδανικό επίπεδο για αυτή την εποχή, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.

Και θέλουν φυσικά να εκμεταλλευτούν αυτή την καλοκαιρία, για όσο διαρκέσει, προκειμένου να κάνουν περισσότερα μπάνια, ενώ κάποιοι από αυτούς είναι ιδιαίτερα τολμηροί, τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν να επισκέπτονται τις παραλίες της Ηλείας ακόμα και μέσα στο χειμώνα, αφού η χειμερινή κολύμβηση είναι ευεργετική για την υγεία τους.

Ο κ. Θεοχάρης Περάκης από το Ρέθυμνο τόνισε στην εφημ. «Πατρίς», για την … αγάπη που έχει να κάνει μπάνιο αυτή την εποχή.

«Τα μπάνια συνεχίζονται ακόμα και τώρα, αφού βοηθάει ο καιρός και εγώ πάντα κάνω έως αργά μπάνια, δηλαδή μέχρι να έρθει ο χειμώνας. Εγώ είμαι από το Ρέθυμνο, είναι η γυναίκα μου από εδώ και έρχομαι κάθε χρόνο, αλλά παρατείνω τα μπάνια μέχρι και τον Νοέμβριο. Φέτος έχει και πολύ ζέστη, όπως όμως και πέρυσι, είναι παρατεταμένο το καλοκαίρι, οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και η θάλασσα είναι πολύ ζέστη, 30 βαθμοί. Και ευχαριστιέμαι να κάνω το μπάνιο μου, γιατί έχει κόσμο και μάλιστα αρκετό τουρισμό. Σε αυτό βοηθάει το Κατάκολο, δηλαδή να έρχονται τουρίστες για μπάνιο στην περιοχή και χρειάζεται αυτό εδώ πέρα, αφού σαν ετεροδημότης πού είμαι, αυτός ο ξένος κόσμος αφήνει χρήματα στην περιοχή».

Ο κ. Μάκης Διαμαντόπουλος δηλώνει χειμερινός κολυμβητής και ελπίζει να διαρκέσει αυτή η καλοκαιρία.

«Εδώ η θάλασσα είναι 25 βαθμούς σήμερα και εγώ είμαι χειμερινός κολυμβητής, αφού κάνω μπάνιο όλο το χειμώνα. Εγώ κάνω πάρα πολλά χρόνια μπάνιο τον χειμώνα και είναι η πρώτη φορά που έχει διαρκέσει τόσο πολύ η καλοκαιρία. Έχουμε και αρκετό κόσμο, γιατί έχουμε και αφίξεις στο Κατάκολο με τα κρουαζιερόπλοια και έχουν έρθει τουρίστες και κάνουν το μπάνιο τους. Αυτές τις μέρες έχουμε και πολλούς Έλληνες που κάνουν μπάνιο αυτή την εποχή. Θα έρθουν Χριστούγεννα κι εμείς θα κάνουμε ακόμα μπάνιο».

Ο κ. Παναγιώτης Μαρτζάκλης τονίζει πως η θάλασσα είναι φανταστική.

«Η θάλασσα είναι πολύ ωραία, φανταστική μπορώ να πω, σαν να είναι Αύγουστος μήνας. Φέτος έχει πολύ ζέστη, όπως είχε όμως και πέρσι τέτοιο καιρό και κάναμε μπάνιο μέχρι τις 17 Νοεμβρίου. Έχουμε πολύ κόσμο που κάνει μπάνιο στη θάλασσα και σε αυτό βοηθάει η υψηλή θερμοκρασία».

Ο κ. Παναγιώτης από την πλευρά του δηλώνει ότι και πέρσι τέτοια εποχή έκανε μπάνιο.

«Η θάλασσα είναι πολύ ζεστή, αλλά και πέρσι ήταν πολύ ζεστή τέτοια εποχή και μέχρι τις 16 Νοεμβρίου κάναμε μπάνιο. Από κει και πέρα άλλαξε όμως ο καιρός, κάτι όμως πού δεν γίνεται μόνο εδώ, αλλά παντού. Η θάλασσα είναι υπέροχη και γι’ αυτό είμαστε εδώ, αλλιώς θα ήμασταν σκεπασμένοι με καμία κουβέρτα. Έχουν έρθει και πολλοί τουρίστες και κάνουν μπάνιο και αυτό είναι θετικό για την περιοχή.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κουρούκλης από την Αθήνα με καταγωγή από το Σκουροχώρι αναφέρει από την πλευρά του.

«Εγώ είμαι από την Αθήνα, αλλά η καταγωγή του πατέρα μου είναι από το Σκουροχώρι και η θάλασσα είναι σούπερ αυτή την περίοδο, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει ζέστη αυτή την εποχή, κάτι τέτοιο είχε γίνει και πέρσι, αλλά και προηγούμενα χρόνια. Κάποιοι μιλάνε για βροχές, αλλά εγώ δεν βλέπω να έρχονται σύντομα, η καλοκαιρία γενικά βοηθάει τον κόσμο να κάνει ακόμα μπάνιο».

Η κα Άννα Κουρούκλη χαρακτηρίζει φανταστική την θάλασσα.

«Η θάλασσα ακόμα είναι μία χαρά, σούπερ μπορώ να πω, κάνει αρκετή ζέστη αυτή την εποχή, το καλοκαίρι συνεχίζεται και κάνουμε διακοπές ακόμα. Έχουμε κάνει αρκετά μπάνια αυτήν την εποχή και θα συνεχίσουμε όσο είναι τόσο ωραία η θάλασσα».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου