Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Εμεινε στο δρόμο η Επιτροπή Διαφάνειας – Επεισοδιακό απόγευμα στην Ομοσπονδία της Νέας Υόρκης

 Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου, 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δηλώσεις και υπογραφές Συλλόγων πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, μέλη Επιτροπών σε αναμονή μπροστά από κλειστά φώτα και κλειδωμένες πόρτες αλλά και στιγμές έντασης που λίγο έλειψε να οδηγήσουν σε διαπληκτισμούς, συνέθεσαν το σκηνικό που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης εντός και εκτός του Σταθακείου Πολιτιστικού Κέντρου, στη σκιά των εξελίξεων στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής Διαφάνειας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γιώργο Κίτσιο και τους Αναστάσιο Καραγκούνη, Γεώργιο Μεϊντάσση, Βίκτωρα Γκόρο και Γεώργιο Σερέτη, βρέθηκε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο από τις 5 το απόγευμα, τηρώντας ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου οι εκπρόσωποι των Συλλόγων θα μπορούσαν να προσκομίσουν επιταγές συνδρομών και δηλώσεις εκπροσώπων μέχρι τις 10 το βράδυ.

Επρόκειτο, επί της ουσίας, για μια πρόθεση που είχε γίνει γνωστή μια εβδομάδα νωρίτερα, στο άτυπο προεδρικό φόρουμ τον Μίνωα, από πλευράς του Γεωργίου Μεϊντάσση, έχοντας δημοσιευθεί και στο σχετικό ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα».

Παρόλα αυτά, ο υπηρεσιακός πρόεδρος, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο οποίος διαχειρίζεται, επί της ουσίας, το Σταθάκειο, είχε διαμηνύσει στον Γεώργιο Κίτσιο πως ο χώρος δεν πρόκειται να ανοίξει πριν από τις 7:30 το απόγευμα. Η στάση του αυτή είχε ως αποτέλεσμα τα μέλη της Επιτροπής να παραμένουν στον εξωτερικό χώρο, υποδεχόμενοι προέδρους Συλλόγων και συγκεντρώνοντας τα στοιχεία χρησιμοποιώντας ως «γραφεία» τα σταθμευμένα οχήματα πέριξ του Σταθακείου.

«Εμείς είχαμε ενημερώσει τους Συλλόγους ότι θα είμαστε εδώ από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ. Δεν μπορούμε να φύγουμε και να έρθουμε στις 7:30, να έρθει ενδιάμεσα κάποιος εκπρόσωπος Συλλόγου και να μην μας βρει εδώ», ανέφερε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο κ. Κίτσιος.

Αντίθετα, διαφορετική προσέγγιση είχε το μέλος της Επιτροπής, Χρήστος Βουρνάς, ο οποίος έφτασε στο Σταθάκειο στις 7 το απόγευμα. Απευθυνόμενος σε αυστηρό ύφος προς τα υπόλοιπα μέλη, ο κ. Βουρνάς άφησε αιχμές ότι «προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις» και πως «υπήρχε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πως η συνάντηση ήταν για τις 7:30 και όχι για τις 5 το απόγευμα».

«Δείξτε μου σας παρακαλώ το μήνυμα αυτό και από ποιον το λάβατε, να το δούμε κι εμείς. Εγώ δεν το έχω», αντέτεινε ο Γεώργιος Μεϊντάσσης, με τη διαφωνία να συνεχίζεται μπροστά από το πάρκινγκ του Σταθακείου.

Ενταση με Μεϊμάρογλου

Λίγο πριν τις 7:30 έφτασε στο Σταθάκειο ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, μαζί με το μέλος της Επιτροπής των πρώην προέδρων, Νίκο Διαμαντίδη, εν μέσω διαμαρτυριών από τα παρευρισκόμενα μέλη της Επιτροπής και εκπροσώπων Συλλόγων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Γεώργιος Γεωργόπουλος.

«Διαβάστε το καταστατικό. Η Επιτροπή αυτή δεν έχει δικαίωμα να συγκεντρώνει επιταγές. Αυτά παραδίδονται στην Ομοσπονδία», είπε ο κ. Μεϊμάρογλου, με τον Γεώργιο Γεωργόπουλο να απαντά εντόνως: «Ποιος είσαι εσύ; Δεν είσαι τίποτα. Καταληψίας είσαι». Εκείνη τη στιγμή, η ένταση ανάμεσα στους δυο άνδρες πήγε να ξεφύγει, αλλά επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι.

«Ολοι όσοι είμαστε εδώ, για να είμαστε εδώ τέτοια ώρα, είναι επειδή θέλουμε η Ομοσπονδία να συνεχίσει πάλι να προχωράει. Μας ανέθεσε η Ολομέλεια να ξεκαθαρίσουμε ποιοι Σύλλογοι έχουν νομικό στάτους και ποιοι δεν έχουν. Αρα, κάποιος πρέπει να τηλεφωνήσει στους Συλλόγους να δει τι γίνεται», ανέφερε ο κ. Κίτσιος, όταν τα πνεύματα ηρέμησαν στην κεντρική αίθουσα του Σταθακείου.

Σύμφωνα με τον κ. Κίτσιο, το βράδυ της Πέμπτης τακτοποίησαν τις υποχρεώσεις τους οι ακόλουθοι φορείς: Σύλλογος Καβαλιωτών, Σύλλογος Θάνου Λήμνου, Σύλλογος Κωσταραζινών «Αγιος Δημήτριος», Panatha – USA, Θυγατέρες της Ρούμελης, Σύλλογος Ελευθέριανης Ναυπακτίας, Ναυπακτιακή Αδελφότητα, Ενωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Καρπενήσι», Σύλλογος Κάβος Μαλανιός, Σύνδεσμος Φιλάθλων της ΑΕΚ, Πανθρακική Ενωση, Αγιος Δημήτριος Ναυπακτίας, Σύλλογος Ηπειρωτών «Αναγέννηση», South Nassau Hellenic Community, Σύλλογος Κρησσών «Πασιφάη», Σύλλογος Πειραιωτών.

Εν τέλει, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μέχρι την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, σε μια προσπάθεια να προχωρήσει η διαδικασία και να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση του Μητρώου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου