Έναν μήνα σχεδόν μετά τον θάνατο της σπουδαίας Μαίρης Χρονοπούλου, ήρθε στο φως της δημοσιότητας η διαθήκη της από το Ειρηνοδικείο Κορωπίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κληρονόμοι που αναφέρονται μέσα στη διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου είναι δύο. Ο πρώτος κληρονόμος είναι ο εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και η δεύτερη κληρονόμος, είναι η πρώην αγαπημένη της οικιακή βοηθός.

Όπως είπε, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα», ο Δημήτρης Χατζημιχάλης, δικηγόρος και φίλος της Μαίρης Χρονοπούλου: «Η διαθήκη δημοσιεύτηκε αλλά δεν την έχουμε πάρει ακόμα στα χέρια μας. Περιμένουμε σήμερα να την πάρουμε. Αφήνει την περιουσία της στο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ και στην οικιακή βοηθό που της είχε συμπαρασταθεί στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της».

Όπως λέει ο κ. Χατζημιχάλης, υπάρχουν και κάποιοι φίλοι της ηθοποιού οι οποίοι θα λάβουν χρήματα, ενώ ζήτημα έχει προκύψει με το σπίτι της το οποίο η ίδια είχε εκφράσει την επιθυμία να μετατραπεί σε μουσείο.

«Το θέμα του μουσείου είναι σημαντικό, διότι αυτό συναντάται με τα κινητά πράγματα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι. Η ακίνητη περιουσία έχει πάει όλη στο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, η κινητή περιουσία περιμένουμε να δούμε που έχει πάει επισήμως, εικάζω ότι και αυτή θα πάει στο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’».

Ο κ. Χατζημιχάλης αναφέρθηκε και σε πληροφορίες που ήθελαν την ύπαρξη ιδιόχειρης διαθήκης της Μαίρης Χρονοπούλου, η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται κρυμμένη κάπου στο σπίτι της, γεγονός που συνδέεται και με τη ληστεία που έγινε προ ημερών στην οικία της σπουδαίας ηθοποιού.

«Δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση»

Όπως λέει ο ίδιος, σήμερα αναμένονται να καταθέσουν μάρτυρες σχετικά με τις «συνθήκες του τραυματισμού και του θανάτου. Δεν έχει υπάρξει ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια του θανάτου».
«Αν δε διερευνηθούν, δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι».