Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

ΕΠΟ: Παρέμεινε η ποινή για τον Ολυμπιακό

   Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, 2023

"Άνοιξαν λογαριασμό".  Που θα πάνε το φετινό πρωτάθλημα; Ολυμπιακός θα προσφύγει στην UEFA, στο Ανώτατο Αθλητικό δικαστήριο (CAS).  

Η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση των «ερυθρόλευκων» για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Τη διατήρηση της πρωτόδικης ποινής στον Ολυμπιακό για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τη ρίψη κροτίδας που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Χουάνκαρ, αποφάσισε η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.  

Ετσι, παραμένει η τιμωρία του μηδενισμού και της αφαίρεσης του ενός βαθμού για τους «ερυθρόλευκους», καθώς και η ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό σημαίνει πως οι Πειραιώτες θα υποχρεωθούν να δώσουν κεκλεισμένων των θυρών τα δύο εντός έδρας παιχνίδια τους για το πρωτάθλημα με Παναιτωλικό και ΑΕΚ.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο άκουσμα της απόφασης αφού δια μέσω του αντιπροέδρου του Κώστα Καραπαπά, γνωστοποίησε πως θα προσφύγει στο Ανώτατο Αθλητικό δικαστήριο (CAS). 

Μετά την απόρριψη της έφεσης, ο Παναθηναϊκός παραμένει στο +4 (25 β.) από τη δεύτερη θέση στην οποία συγκατοικούν ο Ολυμπιακός (21β.) και η ΑΕΚ (21β.) και στο +5 (20β.) από τον ΠΑΟΚ.

Το σκεπτικό της απόφασης

Στο 45σέλιδο σκεπτικό της επιτροπής, μεταξύ άλλων τονίζεται πως κατέστη σαφές από όλες τις κλινικές εξετάσεις του ποδοσφαιριστή από τον γιατρό του αγώνα ότι υπέστη σωματική βλάβη της υγείας του και συγκεκριμένα απώλεια της ακοής του από το αριστερό αυτί και ότι δεν μπορούσε να σταθεί ή να σηκωθεί εμφανίζοντας  αστάθεια.
Ετσι, θεωρεί ότι τα γεγονότα αξιολογήθηκαν ορθώς από τον διαιτητή Μάρεσκα, αφού υπήρχαν όλες οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις της οριστικής διακοπής της αναμέτρησης.
Επίσης λαμβάνει κανονικά τις γνωματεύσεις των νοσοκομείων «Υγεία» και «Μητέρα» που προσκόμισε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταλήγοντας συμπερασματικά πως «αποδείχθηκε ότι ο ως άνω ποδοσφαιριστής της φιλοξενούμενης ΠΑΕ Παναθηναϊκός, υπέστη την ανωτέρω σωματική βλάβη από τη ριφθείσα πλησίον του κροτίδα, από τους φιλάθλους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ως μόνη ενεργό αιτία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου