Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Παράταση του υπάρχοντος συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας

Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, 2023

Θεόδωρου Καλμούκου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Κατά τη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, η οποία έγινε το βράδυ της Τετάρτης 1η Νοεμβρίου στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο με αποκλειστικό θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίσθηκε να δοθεί παράταση του παρόντος συμβουλίου μέχρι τέλος Μαΐου.

Υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για λύση ανάγκης καθότι ήταν η τρίτη κατά σειρά απόπειρα εκλογής νέου συμβουλίου, στην οποία για μία ακόμα φορά υπήρξε αδιέξοδο επειδή ουδείς εκ των προταθέντων για την προεδρία αποδέχθηκε. Υπογραμμίζεται ότι χωρίς την εκλογή προέδρου δεν μπορεί η διαδικασία εκλογής να προχωρήσει και σε άλλους αξιωματούχους και μέλη του συμβουλίου.

Η συνεδρία έφτασε σε αδιέξοδο, ενώ για μία ακόμα φορά επισημάνθηκαν παθογένειες οι οποίες ταλαιπωρούν την οργάνωση επί αρκετά χρόνια, όπως λόγου χάρη η αναθεώρηση του Καταστατικού ώστε εκτός από τους συλλόγους και σωματεία – μέλη που την συγκροτούν, να μπορούν και μεμονωμένα άτομα να συμμετέχουν τα οποία δεν υπάγονται σε συλλόγους ή σωματεία.

Ο ταμίας της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, ομιλεί για την ανάγκη εκλογής συμβουλίου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Επειτα από παρατεταμένη συζήτηση και τις αρνήσεις των προταθέντων να συγκροτηθεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το αδιέξοδο ήρθη με πρόταση του Β’ αντιπροέδρου του συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Γεωργίου Παναγιωτόπουλου, να δοθεί παράταση στο υφιστάμενο συμβούλιο να συνεχίσει μέχρι το τέλος Μαΐου, ώστε να διοργανώσει και διεξάγει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου η οποία, όπως ήδη έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, έχει οριστεί να γίνει την Κυριακή 21 Απριλίου 2024.

Εγινε διάλειμμα 15 λεπτών στη διάρκεια του οποίου αποσύρθηκε το συμβούλιο σε άλλη αίθουσα, προκειμένου να συσκεφθεί και αποφασίσει επί της προτάσεως. Αμα τη επιστροφή τους τα μέλη του συμβουλίου ανακοίνωσαν ότι αποδέχονται την πρόταση, ενώ ρωτήθηκαν ονομαστικά ενώπιον της ολομέλειας από τον πρόεδρο Βασίλη Καυκά αν αποδέχονται την πρόταση να συνεχίσουν, η πλειάδα των οποίων απάντησε θετικά πλην του Α’ αντιπροέδρου Κώστα Τραβαγιάκη, ο οποίος έθεσε ως όρο την αναθεώρηση του Καταστατικού ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε άτομα μη μέλη συλλόγων και σωματείων να συμμετέχουν, πράγμα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό, οπότε αρνήθηκε να συμμετάσχει. Είχε δηλώσει την παραίτηση τον περασμένο Ιούνιο.

Στη γενική συνέλευση παρευρέθηκαν 25 συνολικά άτομα αντιπρόσωποι από 12 συλλόγους και σωματεία, εκ των 16 που συγκροτούν την Ομοσπονδία και είναι ταμειακώς τακτοποιημένα, δηλαδή έχουν καταβάλλει την συνδρομή συμμετοχής τους στην Ομοσπονδία μέχρι και το έτος 2022.

Ο Α αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Τραβαγιάκης, ο οποίος ομιλεί για τις προτάσεις του αναθεωρήσεως του Καταστατικού.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Το συμβούλιο απαρτίζεται από 15 έτοιμα, πλην όμως κατέστη γνωστό ότι έχει γίνει αλλαγή στο Καταστατικό από το έτος 2012 και τα μέλη του συμβουλίου μειώθηκαν στα 11, πράγμα το οποίο δεν είχε μέχρι τώρα περιέλθει στη γνώση του προεδρείου και στα μέλη του υφιστάμενου διοικητικού συμβουλίου, που εκλεγόταν ή ανανεωνόταν η θητεία τους με 15 μέλη.

Σύμφωνα με μαρτυρία του πρώην προέδρου ης Ομοσπονδίας Δημήτριου Τσούμπανου στον «Εθνικό Κήρυκα», το έτος 1996 η Ομοσπονδία απαρτιζόταν από 44 συλλόγους και σωματεία.

Η τριμελής εφορευτική επιτροπή απαρτιζόμενη από τους κυρίους Δημήτρη Τσούμπανο, Ιωάννη Νικολάου και Θέμη Καρατζά.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Αποφασίσθηκε να συγκληθεί τον Φεβρουάριο του 2024 συνέδριο της Ομοσπονδίας με όλους τους συλλόγους προκειμένου να γίνει προσπάθεια ανασυγκρότησης και προσέλκυσης νέων ηλικιακά ατόμων στην Ομοσπονδία.

Τη συνεδρίαση της πανομογενειακής συνέλευσης διεξήγαγαν οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας, Ιωάννης Νικολάου, Δημήτρης Τσούμπανος και Θέμης Καρατζάς, οι οποίοι συγκροτούσαν την Εφορευτική Επιτροπή.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου