Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Αρτοκλασία του Μακεδονικού Συλλόγου "Φίλιππος ο Μακεδών & Κλεοπάτρα" και εορτασμός 50+1 χρόνων του Χορευτικού Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, 2023

Συνέχεια στις εκδηλώσεις έκανε χθες ο Μακεδονικός Σύλλογος Φίλιππος ο Μακεδών & Κλεοπάτρα με αρτοκλασία που έγινε στον ιερό ναό Annunciation στο βόρειο προάστιο της Βοστώνης, Woburn, MA.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αξιωματούχοι και μέλη του Συλλόγου

"Φίλιππος ο Μακεδών και Κλεοπάτρα"

Εκτός του ιερέα Νικόλαου ο οποίος μεταφέρθηκε πριν λίγο καιρό από την ενορία του Αγίου Φιλίππου, Nashua, NH μαζί του ήταν και ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Ευθυμίου από τον Αυγερινό Κοζάνης της ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου & Σιατίστης και της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Βοϊου ο οποίος ήρθε στις ΗΠΑ για πρώτη φορά.


Ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Ευθυμίου

Στο λόγο που απηύθυνε ο π. Δημήτριος αναφέρθηκε στο ρόλο της Ομογένειας και ότι ξαφνιάστηκε γιατί ο ναός του Woburn ήταν γεμάτος.  (Να αναφέρουμε ότι στον ίδιο ναό ιερούργησε όταν ήταν ιερέας ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος.

Ο πανοσιολογιότατος δώρισε στην ενορία την εικόνα της Αγίας Τριάδος ενώ είχε φέρει μαζί του και μικρά αντίγραφα της εικόνας που έδωσε ο ίδιος μετά το αντίδωρο σε όλο το εκκλησίασμα.

Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας.  Από τους παρευρισκόμενους είδαμε και τους:  Θωμάς Μπουκουβάλας Πρόεδρος του Συλλόγου με την Σύζυγό του, τον Γεώργιο Παπαδόπουλο με την σύζυγό του Ρούλα, τον Γιάννη Κατσαρό με την σύζυγό του Δήμητρα, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλειο Καυκά, τον πρώην Πρόεδρο  Θέμη Καρατζά, το κυβερνήτη της Παμακεδονικής Γεώργιο Τσιτσόπουλο, τον Χρήστο και Ειρήνη Τερζάκη, ο δικηγόρος Γεώργιος Κούτσος, ο Ταμίας της Ομοσπονδίας Τάκης Λαμπρόπουλος, πολλά μέλη του Συλλόγου Φίλιππος ο Μακεδών και Κλεοπάτρα και άλλοι.

 

Μια ζωή προσφορά ζωής πολιτισμού στην Ομογένεια

Το προηγούμενο Σάββατο εόρτασε τα 50 χρόνια το ο χορευτικός όμιλος Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Μισό αιώνα ζωής εόρτασε το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου ο Χορευτικός Όμιλος Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Μακεδονικού Συλλόγου Φίλιππος ο Μακεδών και Κλεοπάτρα της Παμακεδονικής Ένωσης.  Το δείπνο μετά χορού έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας Των Ταξιαρχών στο προάστιο Watertown και συμμετείχαν περί τα 350 άτομα κάθε ηλικίας.

Οι σημερινοί χορευτές και χορεύτριες του "Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου"

Το οποίο ιδρύθηκε από τον ακούραστο Γιώργο Παπαδόπουλο που συνεχίζει να εργάζεται ακούραστα για τον Ελληνικό Πολιτισμό.  Στυλοβάτης του η σύζυγός του Ρούλα και ο Σύλλογος «Φίλιππος ο Μακεδών και Κλεοπάτρα» η Παμακεδονική Ένωση και άλλοι.

Το χορευτικό έχει πάει αρκετές φορές στην Ελλάδα και σε διάφορα μέρη του κόσμου όπου έχει χορέψει παραδοσιακούς χορούς από την Μακεδονία και όλη την Ελλάδα.

Τον κύριο Παπαδόπουλο τίμησε η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων για την προσφορά του ενώ αναγνώρισε και την προσφορά της συζύγου του Ρούλας.

Αρκετές φορές η πίστα χορού ήταν γεμάτη αφού μαζί με τους χορευτές του χορευτικού ομίλου ήταν και μέλη που πέρασαν και χόρεψαν στο χορευτικό με συζύγους και τα παιδιά τους.

42 ζευγάρια γνωρίστηκαν στο χορευτικό και έκανα οικογένειες.

Μουσική έπαιξε η ορχήστρα ΤΟ ΡΕΥΜΑ με την Θεοδώρου και σε έκτακτη εμφάνιση το αηδόνι της παραδοσιακής μουσικής Μανώλης Κουτσαγγελίδης.

Ο Μανώλης Κουτσαγγελίδης που με το σαντούρι και τη φωνή του διασκέδασε το κόσμο

Όπως προανέφερα παρευρέθηκαν πολλά πρώην μέλη του χορευτικού που τώρα έχουν κάνει οικογένειες και ήρθαν με τις οικογένειές τους.

Τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί αξιωματούχοι μεταξύ αυτών ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος ο Γενικός Πρόξενος κ. Συμεών Τέγος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς.  Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας κ.κ. Κώστας Τραβαγιάκης Α’ Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Παναγιωτόπουλος Β’ Αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Ταμίας, η Δρ. Μαίρη Δελιχάτσιος, Γραμματέας, Μάρθα Παναγιωτόπουλος, Γραμματέας, Δημήτρης και Ελευθερία Παπασλή.  Ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θέμης Καρατζάς με την σύζυγό του Μαρία..  Ο Αντιπρόεδρος της Παμακεδονική Ένωσης Ιορδάνης Αλεξιάδης με την σύζυγό του που ήρθαν από τη Νέα Υόρκη.  Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιωάννης Κατσαρός με την σύζυγό του Δήμητρα, η πρώην Πρόεδρος της Παμακεδονικής κ. Νίνα Γκατζούλη με το σύζυγό της Βασίλη.  Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Θωμάς Μπουκουβάλας, ο κ. Γεώργιος Τσιτσόπουλος με την σύζυγό του που ήρθαν από τη Φλώριδα και πολλοί άλλοι...

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου