Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Το Ισραήλ έτοιμο για επίθεση – «Μπαίνουμε στην Γάζα το επόμενο 48ωρο» – Τι απαντά η Χαμάς για την πυρηνική βόμβα

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, 2023

Δεν αποκλείεται επιχείρηση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, τόνισε απόψε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει πλήρως την πόλη της Γάζας και χώρισαν τον παράκτιο θύλακα στα δύο.

Σημείωσε ότι τα στρατεύματα υπό την ηγεσία της μονάδας αναγνώρισης της Ταξιαρχίας Golani «έφτασαν στην ακτογραμμή και την κρατούν».

«Σήμερα υπάρχει βόρεια Γάζα και νότια Γάζα», λέει ο Χαγκάρι. Υποστηρίζει ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει να επιτρέπει στους αμάχους να φεύγουν από τη βόρεια Γάζα και να κατευθυνθούν νότια. Ο Χαγκάρι πρόσθεσε ότι ο στρατός πραγματοποιεί εκτεταμένες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας αυτή την ώρα. «Υπάρχουν τώρα εκτεταμένα πλήγματα σε υποδομές τρομοκρατίας, κάτω και πάνω από αυτές», σημείωσε.

«Υπάρχουν τώρα εκτεταμένα πλήγματα σε υποδομές τρομοκρατίας, κάτω και πάνω από αυτές»

Από πλευράς του ο Αρχηγός του Επιτελείου του ισραηλινού στρατού Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι λέει ότι ο στρατός είναι «έτοιμος ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει στην επίθεση στο βορρά», καθώς τις τελευταίες εβδομάδες αμύνεται από καθημερινές επιθέσεις πυραύλων και ρουκετών της Χεζμπολάχ. «Θέσαμε ως στόχο να βελτιώσουμε την κατάσταση ασφάλειας στα σύνορα, όχι μόνο στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ο Χαλέβι κατά τη διάρκεια αξιολόγησης στην 210η Μεραρχία στο βόρειο Ισραήλ σήμερα.

«Μπαίνουμε στην Γάζα το επόμενο 48ωρο»

Έτοιμο να μπει στην πόλη της Γάζας είναι το Ισραήλ καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας (IDF) θεωρούν ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα την περικυκλώσουν και θα ξεκινήσουν οι μάχες εντός αυτής, καθώς η επιχείρηση «Σιδερένια Σπαθιά», οδεύει προς την επόμενη φάση.

Η ισραηλινή Haaretz παρουσιάζει το σχέδιο του στρατού όπως το περιγράφουν οι εκπρόσωποί των ενόπλων δυνάμεων. Οι IDF εκτιμούν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα περικυκλώσουν πλήρως την πόλη της Γάζας μέσα σε 48 ώρες και θα αρχίσουν μάχες μέσα στην πόλη.

Στόχος της επιχείρησης θα είναι να προσεγγίσουν τους πράκτορες της Χαμάς στην πόλη και να καταστρέψουν τις σήραγγες και τα στρατιωτικά και πολιτικά κυβερνητικά όργανα της Χαμάς.

Οι IDF πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης για την καταστροφή της Χαμάς, αλλά ότι θα απαιτηθεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Από μερικούς μήνες έως ένα χρόνο ή και περισσότερο. Σε αυτό το στάδιο, οι ισραηλινές δυνάμεις θα αποφύγουν να εισέλθουν σε σήραγγες, εκτιμώντας ότι είναι παγιδευμένες. Επομένως, κάθε σήραγγα θα αντιμετωπίζεται από έξω από ειδικές δυνάμεις, ώστε να μην τίθενται οι στρατιώτες σε άμεσο κίνδυνο και να επιτρέπεται η αντιμετώπιση τους σε μεταγενέστερο στάδιο.

Δεν αποκλείεται επιχείρηση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Σε αυτό το στάδιο, οι IDF δεν έχουν δώσει εντολή στις δυνάμεις να αρχίσουν να επιχειρούν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών, κρύβονται πολλά ανώτερα στελέχη της Χαμάς. Ανώτεροι αξιωματούχοι των IDF ασχολήθηκαν με το θέμα και δεν απέκλεισαν μια στρατιωτική επιχείρηση στο νοσοκομείο, αν υπάρξει η ευκαιρία να γίνει.

Μία ισραηλινή πηγή που γνωρίζει την κατάσταση δήλωσε στο Middle East Eye ότι ο πρώτος από τους δύο στόχους της αρχικής φάσης της χερσαίας επιχείρησης επετεύχθη. Αυτός ήταν η δημιουργία ζωνών απομόνωσης σε περιοχές όπου ο κίνδυνος να δεχθούν επίθεση είναι χαμηλός, καθώς και η δημιουργία βάσεων για την υποστήριξη περαιτέρω επιχειρήσεων. Το δεύτερο στάδιο της χερσαίας επίθεσης θα είναι να συνδεθούν τα σημεία ισραηλινού ελέγχου, να επιβληθεί πλήρης πολιορκία στην πόλη της Γάζας και να επεκταθεί σιγά-σιγά η περιοχή που ελέγχεται από το Ισραήλ, πρόσθεσε.

«Επιχειρησιακά, ο στρατός προχωρά σε τρεις γραμμές και σύμφωνα με το σχέδιο, αντιμετωπίζοντας μέχρι στιγμής τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Η σύγκλιση δύο εξ αυτών των γραμμών, είναι αρκετή ώστε να παγιδεύσει τρομοκρατικούς στόχους σε μια συγκεκριμένη περιοχή, επιτρέποντας στην επιχείρηση να κινηθεί προς πιο ακριβείς στοχεύσεις», δήλωσε η ισραηλινή πηγή.

Τι απαντά η Χαμάς στις απειλές για πυρηνική βομβά

Υπερεθνικιστής υπουργός του Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι η χρήση πυρηνικής βόμβας κατά της Λωρίδας της Γάζας αποτελεί “εναλλακτική επιλογή” προκαλώντας αντιδράσεις τόσο στη διεθνή κοινότητα όσο και εντός της χώρας.

Ο υπουργός Ισραηλινής Κληρονομιάς Αμιτσάι Ελιγιάχου δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν είναι απολύτως ικανοποιημένος με το εύρος των ισραηλινών αντιποίνων στο παλαιστινιακό έδαφος μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Στον δημοσιογράφο που τον ρώτησε στο πλαίσιο των δηλώσεών του αυτών εάν η λύση για τον ίδιο θα ήταν θα ριφθεί “κάποιου είδους πυρηνική βόμβα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, να την ισοπεδώσει και να σκοτώσει όλο τον κόσμο”, ο υπουργός απάντησε: “είναι μία εναλλακτική επιλογή”.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αντέδρασε άμεσα, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για δηλώσεις που δεν έχουν “καμία σχέση με την πραγματικότητα” και προσθέτοντας ότι ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να μην θέτει σε κίνδυνο αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Νετανιάχου ανέστειλε επίσης τη συμμετοχή του υπουργού στις κυβερνητικές συνεδριάσεις “μέχρι νεωτέρας”.

Την δική της απάντηση έδωσε η Χαμάς στις  δηλώσεις του ακροδεξιού υπουργού  αναφέροντας ότι «δεν ήρθαν από το πουθενά οι δηλώσεις του ακροδεξιού υπουργού και γνωστού υποστηρικτή του εποικισμού. Δείχνουν τον σαδισμό που υπάρχει στο μυαλό εκείνων που κυβερνούν σήμερα στο Ισραήλ».

Πηγή: dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου