Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Το Ισραήλ συμφώνησε σε ανθρωπιστική εκεχειρία 4 ωρών καθημερινά βόρεια της Γάζας

 Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, 2023

Οι παύσεις θα ξεκινήσουν από σήμερα, σε κάτι που ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, το Ισραήλ συμφώνησε να αναστείλει τις μάχες για τέσσερις ώρες σε καθημερινή βάση, ώστε να επιτρέψει στους Παλαιστίνιους πολίτες να διαφύγουν από τη βόρεια Γάζα.

Οι παύσεις θα ξεκινήσουν από σήμερα, σε κάτι που ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Σε τέσσερις ώρες, οι άνθρωποι δεν μπορούν να έρθουν. Δεν έχουν αυτοκίνητα, δεν έχουν καύσιμα. Δεν πρόκειται να λειτουργήσει».

«Υπάρχει αυξανόμενη πίεση στο Ισραήλ τώρα να ανοίξει για μια πραγματική κατάπαυση του πυρός, μια πραγματική εκεχειρία για μια μέρα ή δύο ή τρεις. Νομίζω ότι αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες», είπε.

Αυτό που έχει συμφωνηθεί όσον αφορά τις ανθρωπιστικές παύσεις είναι οι καθημερινές παύσεις που θα διαρκούν περίπου τέσσερις ώρες. Θα υπάρχει προειδοποίηση τριών ωρών για το πότε θα πραγματοποιηθούν και θα αποτελούνται από δύο διαδρόμους πολιτών.

Στην ουσία θα επιτρέψει την πιθανή απελευθέρωση ομήρων που κρατά σήμερα η Χαμάς.

Όσον αφορά όμως τις ανθρωπιστικές παύσεις, θα επιτρέψουν την είσοδο φαρμάκων και τροφίμων και την έξοδο όσων ζουν στη Γάζα και έχουν διπλή υπηκοότητα.

Σύμφωνα με το dnews.gr οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν επίσης ότι στόχος τους είναι να φτάνουν 150 φορτηγά με βοήθεια στη Γάζα καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου