Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

ΗΠΑ: Αποφεύχθηκε στο παρά ένα το shutdown

 Κυριακή, 1η Οκτωβρίου, 2023

Παίζουν παιχνίδια...

Η Γερουσία των ΗΠΑ υιοθέτησε αργά τη νύχτα (ώρα Ελλάδος) έκτακτο μέτρο με το οποίο θα επιτραπεί να συνεχιστεί να χρηματοδοτείται προσωρινά το ομοσπονδιακό κράτος, μόλις τρεις ώρες προτού ενσκήψει το επονομαζόμενο shutdown, δηλαδή η αναστολή λειτουργίας διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών, που θα ανάγκαζε χιλιάδες ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να απέχουν από την εργασία τους, πλήττονας νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ως εκ τούτου την αμερικανική οικονομία στο σύνολό της.

Κάνοντας στροφή 180 μοιρών την τελευταία στιγμή, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε προηγουμένως το κείμενο που πρότεινε στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων για να αποφευχθεί η παράλυση.

Το μέτρο εγκρίθηκε από 88 γερουσιαστές –9 ψήφισαν κατά–, αποτρέποντας την τελευταία στιγμή το λεγόμενο shutdown για 45 ημέρες.

«Πράσινο φως» για την Ουκρανία ζητεί ο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε ικανοποίηση για τη συμφωνία, ωστόσο ταυτόχρονα αξίωσε το Κογκρέσο να εγκρίνει το ταχύτερο τη βοήθεια στην Ουκρανία, που δεν συμπεριλήφθηκε στο κείμενο.

«Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε η αμερικανική υποστήριξη στην Ουκρανία να διακοπεί», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

«Αναμένω ότι ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα τηρήσει την υπόσχεσή του στον λαό της Ουκρανίας και θα εγγυηθεί την υιοθέτηση της απαραίτητης υποστήριξης (…) στην Ουκρανία αυτή την κρίσιμη στιγμή», τόνισε ο κ. Μπάιντεν αναφερόμενος στον Ρεπουμπλικάνο Κέβιν Μακάρθι.

Τα μέλη της Βουλής αναμένεται να εξετάσουν σε συνεδρίασή τους διακριτό σχέδιο νόμου που θα αφορά στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, που ο κ. Μπάιντεν ήθελε να δει να συμπεριλαμβάνεται στον προϋπολογισμό. Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Ρεπουμπλικάνοι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ εναντιώθηκαν σθεναρά στη συμπερίληψη της βοήθειας στην Ουκρανία, παρότι είχαν ταχθεί υπέρ πιο μετριοπαθή στελέχη του κόμματος, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Μακάρθι.

Για τον πρόεδρο Μπάιντεν, η συμφωνία που απέτρεψε την παράλυση μεγάλου μέρους του ομοσπονδιακού κράτους είναι «καλή είδηση για τον αμερικανικό λαό». Ωστόσο, «δεν θα έπρεπε ποτέ να έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση», συμπλήρωσε.

με πληροφορίες από AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου