Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

«Colpo Grosso» σε Δήμους της Ηλείας: “Πέτσινες” εταιρείες εισπράττουν κρατικό χρήμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

 Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, 2023

Ιδρύθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια (!) και έχουν σηκώση την "μπάνκα"

Χορό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με απ’ ευθείας αναθέσεις στα ίδια πάντα πρόσωπα και στις ίδιες πάντοτε εταιρείες αποκαλύπτει έρευνα στο «Διαύγεια» για συγκεκριμένους Δήμους και Νομικά Πρόσωπα της Ηλείας.

Το «χρυσό» πακέτο του κρατικού χρήματος αφορά… συνεργασίες Δήμων με Ιδιωτικές εταιρείες στον καλλιτεχνικό και πολιτιστικό τομέα, μέσω αναθέσεων σε «αλεξιπτωτιστές», οι οποίοι, με τη δημιουργία «πέτσινων» εταιρειών τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν θησαυρίσει, «σαρώνοντας» τα ταμεία των εν λόγω Δήμων και «αδειάζοντας» τους κωδικούς, που αφορούν δράσεις στον τομέα του Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Το γεγονός της «παρθενογένεσης», ή της «βρεφικής ηλικίας» των συγκεκριμένων εταιρειών, δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν φαίνεται να απασχολεί τους υπεύθυνους των αντίστοιχων δήμων, οι οποίοι, ελαφρά την καρδία, κατευθύνουν το ζεστό κρατικό χρήμα στις εν λόγω εταιρείες.

Οι αναφερόμενοι δημόσιοι φορείς δεν ορρωδούν προ ουδενός και φτάνουν στο σημείο να πληρώνουν αρκετές χιλιάδες ευρώ ακόμα και για τη δημοσιογραφική προβολή(!) εκδηλώσεων, προφανώς, μπερδεύοντας τη δημοσιογραφική ενημέρωση με τις… κάτω από το τραπέζι οικονομικές συναλλαγές.

Απίστευτο και όμως αληθινό είναι ότι οι υπεύθυνοι συγκεκριμένου Δήμου έφτασαν στο σημείο να εκδώσουν τιμολόγιο για πληρωμή συγκεκριμένης «βρεφικής» ΚΟΙΝΣΕΠ, με ημερομηνία προγενέστερη της (εκ των υστέρων) απόφασης απευθείας ανάθεσης συγκεκριμένης συνεργασίας στην ίδια εταιρεία.

Το πρωτοφανές δε είναι ότι ταυτόχρονα υπάρχει και… ανάθεση απασχόλησης (με σύμβαση επί πληρωμή) στον ιδιοκτήτη της εν λόγω «βρεφικής» ΚΟΙΝΣΕΠ (!).

Σε άλλο Δήμο παρουσιάζεται το φαινόμενο της απευθείας (και κατ’ εξακολούθηση) ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρεία του συνόλου των εκδηλώσεων συγκεκριμένου πολιτιστικού φορέα την τελευταία διετία (με το συνολικό ποσό να αγγίζει το 1.000.000 ευρώ!).

Ξεπερνάει κάθε λογική επίσης το γεγονός ότι λογιστικές εταιρείες διοργανώνουν εκδηλώσεις(!) προσφέροντας… άρτον και θεάματα, ενώ άλλες εταιρείες πληρώνονται με κρατικό χρήμα για καλοκαιρινές εκδηλώσεις ανά… εβδομάδα, με χορηγίες δήμων και νομικών προσώπων πολιτισμού, αδειάζοντας τους κωδικούς των προϋπολογισμών δήμων, που διαθέτουν, κατά σύμπτωση, τεράστια ποσά για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών.

Δυστυχώς η όρεξη ορισμένων, που «βυζαίνουν» ανερυθρίαστα συνεχώς κρατικό χρήμα είναι ακόρεστη, αφού τους έχει δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι είναι… «αλεξίσφαιροι» και δεν ορρωδούν πλέον προ ουδενός, αποκομίζοντας ζεστό κρατικό χρήμα ακόμα και από εκδηλώσεις τους, που είτε αποτελούν… συναθροίσεις δωματίου, είτε δεν πραγματοποιούνται, απορροφώντας σημαντικά ποσά χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με αυτοδιοικητικούς κύκλους, οι οποίοι ερευνούν όλα αυτά και την πρωτοφανή κατασπατάληση του κρατικού χρήματος με τις κατ’ εξακολούθηση απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα πρόσωπα αυτά – όπως αποδεικνύεται – είναι τόσο άπληστα, ώστε έχουν ιδρύσει όχι μία, αλλά περισσότερες παρεμφερείς εταιρείες, προκειμένου να απομυζούν με διαφορετικά εταιρικά σχήματα επιπρόσθετο κρατικό χρήμα.

Aς σημειωθεί τέλος ότι τα ως άνω ποσά μεταφέρονται «τμηματικά», μέσω «πληρωμένων» καταχωρήσεων από συγγενικές εταιρείες, δηλαδή με «εικονικά» τιμολόγια, στον τελικό αποδέκτη του ζεστού κρατικού χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου