Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Η BYD έτοιμη να ξεπεράσει την Tesla ως ο μεγαλύτερος πωλητής ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως

Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, 2023

Οι υποστηρικτές της BYD, όπως η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, είναι ευχαριστημένοι με την επιτυχία της εταιρείας

Η BYD έτοιμη να ξεπεράσει την Tesla ως ο μεγαλύτερος πωλητής ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως

Οι απογοητευτικές παραδόσεις της Tesla για το τρίτο τρίμηνο δίνουν στον πλησιέστερο αντίπαλό της —την BYD, τον κινεζικό γίγαντα ηλεκτροκίνησης που υποστηρίζεται από την Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ—την ευκαιρία να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατάταξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Tesla πούλησε 435.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το περασμένο τρίμηνο, ενώ η BYD πούλησε 431.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία την ίδια περίοδο, αφήνοντας ένα κενό λίγο πάνω από 3.000 μεταξύ των δύο εταιρειών, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg.

Αυτή η μικρή διαφορά σημαίνει ότι η BYD θα μπορούσε να είναι κοντά στο να ξεπεράσει τον αντίπαλό της με έδρα τις ΗΠΑ όσον αφορά τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία (BEV), ένα τεράστιο άλμα για μια εταιρεία που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, χλεύαζε κάποτε ως αστεία.

Η BYD είναι ήδη πολύ μπροστά σε ό,τι αφορά τις συνολικές πωλήσεις. Συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών, η BYD πούλησε πάνω από 800.000 αυτοκίνητα το περασμένο τρίμηνο, σχεδόν διπλάσια από την Tesla, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η κινεζική εταιρεία πούλησε 1,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα πέρυσι, πάνω από 911.000 από τα οποία ήταν ηλεκτροκίνητα με μπαταρίες. Η Tesla, η οποία παράγει μόνο ηλεκτροκίνητα με μπαταρίες, πούλησε 1,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Η Tesla απογοητεύει

Οι πωλήσεις της Tesla στο τρίτο τρίμηνο ήταν πολύ χαμηλότερες από τις προσδοκίες των αναλυτών. Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, την πρώτη τριμηνιαία πτώση από τις αρχές του 2020.

Ο Μασκ είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ότι οι προγραμματισμένες αναβαθμίσεις σε εργοστάσια παραγωγής σε όλο τον κόσμο ενδέχεται να οδηγήσουν σε χαμηλότερες παραδόσεις για το υπόλοιπο του έτους. Ωστόσο, η εταιρεία αντιμετωπίζει επίσης υποτονική ζήτηση, ωθώντας την να ξεκινήσει επιθετικούς πολέμους τιμών τόσο στην Κίνα όσο και στις ΗΠΑ. Την Κυριακή, η Tesla ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του αυτοκινήτου της Model Y για την κινεζική αγορά, προσφέροντας ελαφρώς μεγαλύτερη επιτάχυνση και νέο φωτισμό περιβάλλοντος χωρίς επιπλέον κόστος από το βασικό μοντέλο.

Η εταιρεία εξακολουθεί να ελπίζει να παράγει 1,8 εκατομμύρια οχήματα φέτος, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να πουλήσει επιπλέον 450.000 αυτοκίνητα το τελευταίο τρίμηνο για να πετύχει αυτόν τον στόχο.

Η BYD εκτινάσσεται

Η BYD έχει ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της στην Κίνα πουλώντας πιο προσιτά ηλεκτρικά οχήματα, σε αντίθεση με τα premium μοντέλα που πωλούνται από την Tesla και άλλες εταιρείες ηλεκτρικών ειδών όπως η Nio και η XPeng. Η BYD προσπέρασε πρόσφατα τη Volkswagen ως την κορυφαία μάρκα αυτοκινήτων στην Κίνα.

Η εταιρεία επεκτείνεται πλέον εκτός Κίνας και είναι πλέον η μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε αγορές όπως η Ταϊλάνδη, το Ισραήλ και η Σιγκαπούρη. Επεκτείνεται ακόμη και σε πιο ανεπτυγμένες αγορές όπως η Ιαπωνία και η Ευρώπη.

Τα κινεζικά ηλεκτροκίνητα μεταμορφώνουν ήδη την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας. Η Κίνα ξεπέρασε την Ιαπωνία ως ο μεγαλύτερος εξαγωγός αυτοκινήτων στον κόσμο νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με επίσημα κινεζικά στοιχεία. Και οι εγχώριες μάρκες είναι έτοιμες να ξεπεράσουν τις πωλήσεις ξένων εταιρειών στην κινεζική αγορά για πρώτη φορά φέτος, σύμφωνα με το Fortune.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου