Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Πενθήμερη άδεια για πρώτη φορά στον Ηλία Κασιδιάρη

 Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, 2023

Στον Κασιδιάρη επιβλήθηκε ο όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα καθημερινά

Tην πρώτη του πενθήμερη άδεια από τις φυλακές έλαβε με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου των φυλακών Δομοκού, όπου εκτίει την πρωτόδικη ποινή του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, o Hλίας Κασιδιάρης.

Η απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου της φυλακής συμπίπτει μάλιστα χρονικά, τρία χρόνια μετά, με την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, με βάση την οποία κρίθηκε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

«Από τις αρχές του επόμενου έτους, θεμελιώνει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους», ανέφερε στο αίτημά του.

Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου, επιβλήθηκε στον κρατούμενο ο όρος της υποχρεωτικής εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα κάθε ημέρα από αυτές που θα βρεθεί εκτός φυλακής.

Τα επιχειρήματα Κασιδιάρη για να πάρει άδεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, στην αίτησή του, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του, με βάση τις διατάξεις του νόμου, επικαλέστηκε το γεγονός ότι το διάστημα της παραμονής του στη φυλακή δεν έχει υποπέσει σε πειθαρχικό αδίκημα και δεν έχει κινηθεί σε βάρος του οποιαδήποτε τέτοια σχετική διαδικασία.

Μάλιστα, δεν παραλείπει να αναφέρει ότι, από τις αρχές του επόμενου έτους, θεμελιώνει και δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους, ενώ η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό δεν θα έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου