Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Βρυξέλλες: Η στιγμή που ο δράστης σκοτώνει με καλάσνικοφ δυο Σουηδούς κοντά στο γήπεδο Χέιζελ - Φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ» (Βίντεο)

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου, 2023

Σοκαριστικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή της εκτέλεσης δύο τουριστών με καλάσνικοφ στις Βρυξέλλες.
Δύο νεκρούς σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες με δύο Σουηδούς τουρίστες να χάνουν τη ζωή τους.
Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τη στιγμή που ο δράστης της επίθεσης ανοίγει πυρ και σκοτώνει με καλάσνικοφ τους τουρίστες.  Ο δράστης του μακελειού φώναζε στα αραβικά «ο Θεός είναι μεγάλος» (Αλλαχού Ακμπάρ).

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media φαίνεται ένας άνδρας με πορτοκαλί μπουφάν να κατεβαίνει από σκούτερ και ξεκινά να πυροβολεί αδιακρίτως.

Αφού παρατάει στο πεζοδρόμιο το σκούτερ, πιάνει το όπλο του και αρχίζει να πυροβολεί ενώ οι γύρω τρέχουν πανικόβλητοι.

Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στο γήπεδο Χέιζελ.

Σύμφωνα με τη Le Soir, η αστυνομία επικεντρώνεται στο τρομοκρατικό κίνητρο. Οι επιχειρήσεις στην περιοχή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Αρκετά βίντεο του υπόπτου που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρονται στο Ισλαμικό Κράτος και στον Χαλίφη του Ισλάμ.

Ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εσωτερικών και ο υπουργός Δικαιοσύνης βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων για να παρακολουθήσουν την κατάσταση.

Την επίθεση -σύμφωνα με πληροφορίες – ανέλαβε «μοναχικός λύκος» με χρήση AK47 και μάλιστα ο δράστης είναι συμπαθών του ISIS, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η επίθεση έγινε για να εκδικηθεί για τις δολοφονίες μουσουλμάνων.

Εν τω μεταξύ, η ομοσπονδιακή εισαγγελία αναλαμβάνει την έρευνα, κάτι που σύμφωνα με την De Standaard σημαίνει ότι θεωρείται ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Φέρεται να άφησε βίντεο αναλαμβάνοντας την ευθύνη της επίθεσης

Ένα βίντεο κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο ένας άνδρας με παρόμοιο μπουφάν δηλώνει στα αραβικά με τυνησιακή προφορά ότι είναι μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και ότι μόλις πυροβόλησε τρεις Σουηδούς.

«Είτε αρέσει σε κάποιον είτε όχι, ζούμε και πεθαίνουμε για την πίστη μας», αναφέρει το βίντεο. «Είμαι χαρούμενος που θα συναντήσω τον Θεό, αν έχω κάνει κάτι κακό σε κάποιον, Αυτός θα με συγχωρήσει».

Σημειώνεται πως αγώνας Βέλγιο - Σουηδία, ο οποίος βρισκόταν σε εξέλιξη στο στάδιο King Baudouin, διακόπηκε. Οι Σουηδοί δεν θέλησαν να συνεχίσουν να παίζουν, αναφέρει το VTM.

Για την ώρα δεν επιτρέπεται σε κανένα να πλησιάσει κοντά στο στάδιο και έχει ζητηθεί στους θεατές να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Ο σταθμός IJzer του μετρό, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Sainctelette, όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, έκλεισε. Η κυκλοφορία του τραμ μεταξύ των στάσεων Belgica και Lemonnier έχει επίσης διακοπεί.

Στο Rogier, η αστυνομία έχει επίσης σταματήσει αυτοκίνητα στον μικρό περιφερειακό δρόμο για να τα ψάξει.

Σε ύψιστο συναγερμό οι Βρυξέλλες

Στην κατηγορία 4 ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Στο υπόλοιπο της χώρας το επίπεδο συναγερμού είναι στο τρία.

Η κλίμακα συναγερμού είναι τετραβαθμιαία κάτι που σημαίνει πως το τέσσερα είναι το ανώτατο επίπεδο.

Την ίδια ώρα Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Gérald Darmanin, ανακοίνωσε αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα με το Βέλγιο καθώς ο ένοπλος εξακολουθεί να διαφεύγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου