Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν ήταν μια καλή βραδιά για τη ΝΔ»

 Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, 2023

Φοβάμαι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες «άσχημες ημέρες και βραδιές για τον Κυριάκο.  Η απαξίωση του Κυριάκου για τη βάση της Ομογένειας και η συνεργασία της κυβέρνησης είναι ντροπή.   Κι η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ σου γυρίζει τη πλάτη Κυριάκο.  Ντροπή για έναν πολιτικό που σπούδασε στη Βοστώνη.  Βέβαια και τότε… όπως και οι άλλοι που σπούδασαν στη Βοστώνη (Γιωργάκης, Βαρβιτσιώτης, Μητσοτάκης, Κερίδης…) ήσαστε απόμακροι και ανύπαρκτοι από το Ελληνικό στοιχείο.  Κρίμα...

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες. Χρέος της κυβέρνησης είναι να συνεργαστεί μαζί τους»

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες. Χρέος της κυβέρνησης είναι να συνεργαστεί μαζί τους», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών.

«Η κυβέρνηση οφείλει να να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη», σημείωσε όλο νόημα, αναφερόμενος στα πολιτικά μηνύματα της κάλπης.

«Το πολιτικό πρόταγμα για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν βγάζοντας ενδεχομένως συμπεράσματα τα οποία δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές πολιτικές ισορροπίες να θυμίσω ότι είχαμε εθνικές εκλογές πριν 3 μήνες στις οποίες κατεγράφη με απόλυτη σαφήνεια η δύναμη των κομμάτων», τόνισε.

Πιο αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους περιφερειάρχες και  τους δημάρχους που εξελέγησαν την δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Να τους διαβεβαιώσω ότι είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους, όπως είχα πει και την προηγούμενη Κυριακή, έχουμε στηρίξει ουσιαστικά την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και προσβλέπουμε σε μία γόνιμη και παραγωγική συνεργασία.

Ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα αυτής της δεύτερης Κυριακής, σίγουρα δεν ήταν μία ιδιαίτερα καλή εκλογική βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία. Θέλω να υπενθυμίσω όμως ότι τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων ουσιαστικά βγήκαν την προηγούμενη Κυριακή. Είναι σαφές ότι υπήρξε μια αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων απέναντι στους υποψήφιους της νέας Δημοκρατίας.

Στο κάτω – κάτω η ΝΔ πήρε 41% και όχι 51% και προφανώς το βήμα αυτό για πολλούς υποψηφίους που στηρίχθηκαν από τη ΝΔ από το 41% στο 51% δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο. Θέλω επίσης να επισημάνω την ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή σε αυτή την κάλπη κάτι το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

Από εκεί και πέρα, ως προς τα πολιτικά μηνύματα ένα θα πω μόνο: η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γηΝα λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή και να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για να βελτιώνει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με έμφαση στην μεταρρυθμιστική μας ατζέντα.

Το πολιτικό πρόταγμα για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν βγάζοντας ενδεχομένως συμπεράσματα τα οποία δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές πολιτικές ισορροπίες να θυμίσω ότι είχαμε εθνικές εκλογές πριν 3 μήνες στις οποίες κατεγράφη με απόλυτη σαφήνεια η δύναμη των κομμάτων. Εύχομαι και πάλι καλή αρχή σε όλους τους νέους εκλεγμένους άρχοντες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου