Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Συνάντηση Στέφανου Κασσελάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

 Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, 2023

ΑΘΗΝΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανος Κασσελάκης  συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο το απόγευμα της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, όπου είχε καταλύσει ο Πατριάρχης κατά την παραμονή του στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη απαντητική επιστολή στην συγχαρητήρια επιστολή του και τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του στους πληγέντες στη Θεσσαλία. Παράλληλα, συνομίλησαν για τη σημασία που έχουν οι πρωτοβουλίες για ειρήνη και σεβασμό του διεθνούς δικαίου στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, για τις διαχρονικές προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριάρχη για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και για το ισχυρό μήνυμα σεβασμού της ανθρώπινης ζωής που έδωσε τον Απρίλιο 2016 από τη Λέσβο κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Επίσης, συνομίλησαν για τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε την αμέριστη στήριξή του στην προσπάθεια για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο κ. Κασσελάκης ανάρτησε στα δίκτυα κοινωνικής επικοινωνίας το ακόλουθο μήνυμα: «Είχα την τιμή να συναντήσω τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο. Τον ευχαρίστησα για τη στήριξή του στους πληγέντες στη Θεσσαλία, για τους διαρκείς αγώνες του για την προστασία του περιβάλλοντος και για το ισχυρό μήνυμα σεβασμού της ανθρώπινης ζωής που έδωσε τον Απρίλιο του 2016 από τη Λέσβο κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και οι πρωτοβουλίες για ειρήνη στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή ήταν στο επίκεντρο της συζήτησής μας».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου