Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

ΗΠΑ: «Εντολή σιωπής» στην υπόθεση για αστική απάτη του Τραμπ

 Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023


Με τον τρόπο αυτό καμία πλευρά, ούτε η υπεράσπιση ούτε οι εισαγγελείς, δεν θα μπορεί να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης για την εξέλιξη της υπόθεσης

O δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση αστικής απάτης ύψους 250 κατομμυρίων δολαρίων του Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε εντολή «σιωπής». 

Ο δικαστής Aρθουρ Ενγκορον εξέδωσε την εντολή που απαγορεύει στον Τραμπ και σε κάθε διάδικο στην υπόθεση να μιλάει δημοσίως, αφού ο πρώην πρόεδρος δημοσίευσε προσωπικές πληροφορίες για δικαστικό υπάλληλο στο Truth Social, ενώ η ακροαματική διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη.

«Οι προσωπικές επιθέσεις σε μέλη του δικαστικού προσωπικού μου είναι απαράδεκτες και δεν θα τις ανεχθώ σε καμία περίπτωση», δήλωσε ο δικαστής. 

Με τον τρόπο αυτό καμία πλευρά, ούτε η υπεράσπιση ούτε οι εισαγγελείς, δεν θα μπορεί να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ ότι χρησιμοποίησε ψευδείς και παραπλανητικές οικονομικές καταστάσεις από το 2011 έως το 2021 με σκοπό να κλείσει συμφωνίες, να λάβει χρηματοδότηση και να αυξήσει την κερδοφορία του.

Η Τζέιμς υποστηρίζει ότι ο Τραμπ οφείλει τουλάχιστον 250 εκατ. δολάρια για διάπραξη απάτης, καθώς κατά τη διάρκεια τριετούς έρευνας διαπίστωσε ότι ο Τραμπ εμφάνισε την αξία 23 ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων του υψηλότερη κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια δολάρια.

Η δίκη έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τις 22 Δεκεμβρίου, αν και πιθανότατα δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ, καθώς η προδικαστική απόφαση του δικαστή «απάντησε» στο σημαντικό ερώτημα για το αν ο Τραμπ διέπραξε πράγματι απάτη. Πλέον, η υπόθεση επικεντρώνεται στο πόσο θα πρέπει να πληρώσει για αυτό.

Με πληροφορίες από The Hill

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου